Bitcoin 70 bin doları görmeden düzeltme yiyebilir

Bitcoin fiyatı, BTC'nin son pompasına atlayan kaldıraçlı alıcıları silmek için 63.000 $ 'a kadar gerileyebilir.

Kripto analisti Justin Bennett, son piyasa rallisinin ardından Bitcoin fiyatının 63.000 $'a kadar gerileyebileceğini öngördü. Bu tahmin, amiral gemisi kriptonun Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesi olan 69.000 $ civarında bir haftalık en yüksek seviyenin ardından yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) hedeflemesiyle geldi.

Bennett bir X gönderisinde, BTC'nin bu haftanın kaldıraçlı alıcılarını ayın geri kalanında 63.000 $ civarında açılarak sildiğini görmenin kendisini şaşırtmayacağını belirtti. Bu açıklamayı, düşüş eğilimi ile birlikte gelişen potansiyel bir yükselen takozu vurgularken yaptı. 

Analist ayrıca, bu haftaki Bitcoin fiyat rallisinin, özellikle Temmuz ayı sonundaki en yüksek seviyelerine yakın açık faiz (OI) ile sürdürülebilir bir kırılma için “elverişli” olmadığını iddia ettiği sürekli piyasa tarafından yönlendirildiğini belirtti.

Kripto analisti CrediBULL Crypto da açık faizdeki artış konusunda uyarıda bulundu ve bir fiyat düzeltmesinin yakın olduğunu öne sürdü. OI'nin, son BTC fiyatının 70.000 $'dan 49.000 $'a düşmesinden önce bulunduğu seviyeyi resmen aştığını belirtti.

Bennett gibi, CredibBULL Crypto da hafta başında, türev piyasasının son piyasa rallisini yönlendiren faktör olduğu iddialarına dayanarak bir fiyat düzeltmesinin yakın olduğu konusunda uyarmıştı. Analist, 73.000 $ olan mevcut ATH'sini aşmadan önce Bitcoin fiyatının 50.000 $'a düşebileceğini öne sürdü.

Bununla birlikte, bu düşüş tahminlerinin ortasında, piyasa uzmanları BTC için yükseliş görünümü sağladı. Kısa vadeli hedeflere gelince, Bitwise CIO'su Matt Hougan, BTC'nin ABD seçimlerinden önce yeni bir ATH'ye ulaşabileceğini öngördü. Standard Chartered da amiral gemisi kriptonun 5 Kasım ABD başkanlık seçimlerinden önce 73.000 $'ı aşacağını öngördü.