Bitcoin ETF'si ilk kez Avustralya borsasında işlem görmeye başladı

Bitcoin ETF'i için bir ilk yaşandı ve Avustralya'nın ana borsasında piyasaya sürüldü.

Bir bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), fon yöneticilerinin fiyatlardaki patlamanın ardından kripto para piyasalarına dönen yatırımcıları memnun etmek için ürünlerini piyasaya sürmesiyle Perşembe günü ilk kez Avustralya'nın ana borsasında işlem görmeye başladı.

VanEck Bitcoin ETF Avustralya Menkul Kıymetler Borsası'nda yaklaşık 990.000 A$ (660.429 $) varlık ile piyasaya sürüldü.

Fon doğrudan bitcoin sahibi olmayacak, ancak ABD'de listelenen VanEck Bitcoin Trust'a yatırım yapacak. VanEck'in Avrupa'daki iştiraki de benzer 12 kripto para fonunu yönetiyor.

Düzenleyicilerin Ocak ayında birkaç ürünü onaylamasının ardından yatırımcılar ABD'deki kripto para ETF'lerine milyarlarca dolar akıttı. Hong Kong, Nisan ayında altı fonun piyasaya sürülmesiyle bunu takip etti, ancak buradaki ilgi daha sessiz kaldı.

VanEck Australia, Mart ayında ABD'li düzenleyicilerden gelen yeşil ışığın, benzer ürünler için broker ve mali danışmanlardan gelen taleplerde bir sıçramayı tetiklediğini söyledi.

Bitcoin fiyatı 2023'ten bu yana neredeyse üç katına çıktı, ancak fiyatlar Mart ayındaki zirveden bu yana durdu.
Avustralya'da CBOE Global Markets'in yerel iştiraki tarafından işletilen rakip bir borsa, yeni sekme açıldığında halihazırda birkaç bitcoin ETF'sine ev sahipliği yapıyor.

Ancak VanEck Bitcoin ETF'si ana borsada piyasaya sürülecek ilk fon olacak ve burada BHP ve Commonwealth Bank gibi ülkenin en tanınmış şirketlerinden bazılarıyla hisse senetlerini paylaşacak.