Bitcoin fiyatları 67 bin dolara takıldı, balina hareketleri düşüşte

Bitcoin fiyatlarının 67 bin dolar seviyelerinde takılıp kalması sonrası balina aktivitesi azalıyor.

Zincir üzerindeki veriler, varlığın fiyatı 67.000 $ seviyesine yakın seyrederken Bitcoin balina ve takas faaliyetlerinde önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Santiment tarafından sağlanan verilere göre, en az 100.000 $ değerinde Bitcoin (BTC) içeren balina işlemlerinin sayısı son 24 saat içinde %33 oranında düşerek günde 9.176'dan 6.101 benzersiz işleme geriledi.

BTC fiyatı, balina aktivitesi, borsa aktivitesi ve RSI - 21 Temmuz | Kaynak: Santiment

Benzer şekilde, Bitcoin borsa faaliyeti de kayda değer bir düşüş kaydetti. Santiment'in verilerine göre, merkezi ve merkezi olmayan borsalara giren BTC sayısı son 24 saat içinde 48.289'dan 26.073'e düştü.

Ayrıca, piyasa istihbarat platformundan alınan veriler, borsalardan kendi cüzdanlarına giden Bitcoin sayısının geçtiğimiz gün 52.616'dan 23.355 token'a derin bir düşüş yaptığını gösteriyor. Varlığın zincir içi faaliyetindeki düşüş, hem büyük hem de küçük Bitcoin sahiplerinin potansiyel piyasa hareketlerini bekliyor olabileceğini gösteriyor.

Santiment'e göre, Bitcoin Göreceli Güç Endeksi (RSI) 60 işareti civarında seyrediyor. Gösterge, belirsiz piyasa koşulları nedeniyle amiral gemisi kripto para biriminin bu fiyat noktasında biraz aşırı satın alındığını gösteriyor.

BTC'nin yükseliş bölgesinde kalması için RSI'sının 50 işaretinin altına düşmesi gerekiyor. Özellikle, Bitcoin RSI, 5 Temmuz'da 28 seviyesindeydi ve varlığın 54.000 $'da aşırı satıldığını gösteriyordu. Bitcoin son 24 saatte %0,55 arttı ve Pazar günü son kontrolde 67.000 $'dan işlem görüyordu.

Token'ın piyasa değeri, günlük 18 milyar dolarlık işlem hacmiyle 1,32 trilyon dolar civarında seyrediyor. Bitcoin'in yükseliş momentumu için yükseliş olaylarından biri, ABD'deki tutarlı spot BTC ETF girişleri olabilir - yatırım ürünlerinin 17 milyar dolarlık bir piyasa değerini aşmasına yardımcı olabilir.