Bitcoin ve büyük kripto paralar için Ağustos çok kritik

Kripto piyasası geçtiğimiz ay önemli bir dalgalanmaya tanık oldu ve 3. çeyreğin ikinci ayına girerken önemli gelişmeler bekleniyor. Bunun piyasa ve kripto varlıklarının fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarda Ağustos ayında önemli dalgalanmalar ve hareketler görülebilir. Bazı etkiler iyi yöndeyken, bazıları kötü yönde olabilir.

Bitcoin'in Fiyatı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaşmaya Hazır

Bitcoin, şu anda 73.800$ seviyesinin %13'ünden daha az altında seyrederek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaya hazırlanıyor. Güçlü ivme ve lider kripto para birimini çevreleyen olumlu duygularla, Bitcoin'in yakında bir önceki zirvesini aşması mümkün. Bu yazının yazıldığı sırada 61.200 dolardan işlem gören kripto varlık, halihazırda yükselen ve genişleyen bir alçalan kanal içinde. Bu formasyon %21'lik bir ralli öngörüyor ve BTC fazla yükselemeyecek olsa da ATH'nin aşılması muhtemel.

Yatırımcılar, özellikle daha geniş finansal ortam geliştikçe Bitcoin'in yükselişini sürdüreceğinden umutlu. Kripto paranın dayanıklılığı ve artan kurumsal ilgi, yeni rekorlar kırma potansiyeline katkıda bulunan temel faktörlerdir.

Siyasi tokenların, özellikle Başkan Biden'ın çekilmesinin ardından, ABD seçimleri etrafındaki heyecan azaldıkça bir düşüşle karşı karşıya kalması bekleniyor. Bu tokenları harekete geçiren ilk heyecan muhtemelen dağılacak ve bu niş segmente olan ilginin ve yatırımın azalmasına yol açacak. Geçtiğimiz ay TRUMP, MAGA, MVP ve diğerleri gibi başlıca Politifi tokenlarında %65'e varan düşüşler görüldü.

Siyasi ortam değiştikçe ve seçimlerle ilgili coşku azaldıkça, bu tokenların değeri ve önemi azalabilir. Piyasadaki coşkunun uzun vadede devam etmesi olası olmadığından, yatırımcılar siyasi tokenları tutma konusunda temkinli olmalı.

Altcoin'lerde hareket yaşanacak mı?

Genel piyasa düşüş eğilimini sürdürdüğü için Ağustos ayının bir altcoin sezonu getirmesi beklenmiyor. Ara sıra yaşanan rallilere rağmen, genel hissiyat temkinli olmaya devam ediyor ve bu da altcoinlerin performansını etkiliyor. Yatırımcılar altcoin kazançları açısından daha yavaş bir aya hazırlıklı olmalı.

Altcoin sezon endeksine göre, kripto piyasası şu anda bir Bitcoin Sezonuna tanıklık ediyor. Stabilcoinler hariç ilk 50 tokenın en az %75'i BTC'den daha iyi performans göstermediği sürece, yatırımcıların altcoin sezonunu beklemeye devam etmesi gerekecek.

Bu nedenle, kripto para piyasasındaki kalıcı düşüş eğilimi, yakın vadede önemli bir altcoin büyümesinin olası olmadığını gösteriyor. Piyasa koşulları iyileşene kadar odak noktası Bitcoin ve diğer büyük varlıklara kayabilir.