BlackRock Bitcoin ETF'lere 329 milyon dolarlık net giriş oldu

BlackRock Bitcoin ETF, piyasadaki gerilemeye rağmen 329 milyon dolarlık net giriş kaydetti.

BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ı (IBIT), Bitcoin fiyatlarındaki düşüşe rağmen 329 milyon dolarlık önemli bir akış gördü. Farside Investors verilerine göre, fonun güçlü performansıyla birlikte ABD spot Bitcoin ETF'leri, 2,5 milyar doları aşan net alımla kazanç serisini art arda yedi güne çıkarmayı başardı.

Fidelity'nin Bitcoin Fonu (FBTC) da Pazartesi günü yaklaşık 6 milyon $ kazanç bildirdi. Buna karşılık Bitwise, ARK Invest/21Shares, VanEck ve Grayscale'in (GBTC) rakip ETF'leri toplamda 40 milyon doların üzerinde itfa yaşadı.

BlackRock'ın IBIT'i Bitcoin'e yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için popüler bir seçenek olmaya devam ediyor. Geçen hafta fona 1 milyar doların üzerinde net sermaye girişi gerçekleşti ve bu rakam ABD spot Bitcoin ETF girişlerinin yarısını oluşturdu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas'a göre IBIT, yılbaşından bugüne kadar gerçekleşen girişlerde Vanguard'ın Total Stock Market ETF'sini geride bıraktı ve piyasaya sürülmesinin üzerinden on aydan kısa bir süre geçmesine rağmen genel olarak üçüncü sırada yer aldı.

Son dönemdeki fiyat dalgalanmalarına rağmen, Bitcoin ETF'lerine olan ilginin devam etmesi, yaklaşan ABD seçimleri ve küresel gerilimler piyasa istikrarını etkileyebilecek olsa da, güçlü kurumsal katılıma işaret ediyor.

Bitcoin, 67.000 $'ın altına gerilemeden önce Pazartesi günü 69.500 $ ile zirve yaptı. CoinGecko'ya göre, şu anda son 24 saatte yaklaşık %2 düşüşle 67.400 $ civarında işlem görüyor.