BlackRock Orta Doğu'daki gelişmelerin Bitcoin'i nasıl etkileyeceğini açıkladı

Varlık yönetimi devi BlackRock Orta Doğu'da savaşın yayılma riskinin büyümesiyle Bitcoin'in bu gelişmelerden nasıl etkilenebileceğini paylaştı.

Varlık yönetimi devi BlackRock tarafından daha önce yayınlanan bir rapora göre, İran'ın İsrail'e yönelik son saldırısının ardından Bitcoin'in (BTC) keskin düşüşü öngörülebilirdi.

Son raporda ise BlackRock, jeopolitik olayların tipik olarak geçici piyasa dalgalanmalarını tetiklediğini, ancak Bitcoin'in altın gibi diğer güvenli liman varlıkları gibi toparlanma eğiliminde olduğunu vurguladı.

Şu anda son güne göre %2,3 düşüşle 61.190 $'dan işlem gören Bitcoin henüz kayıplarını tam olarak telafi edemedi, ancak BlackRock iyimserliğini koruyor ve 1,2 trilyon $'lık piyasa değerine göre en büyük kripto para biriminin yeniden ivme kazanmasının sadece bir zaman meselesi olduğunu söylüyor.

Eylül ayında yayınlanan dokuz sayfalık bir raporda BlackRock CEO'su Larry Fink, Bitcoin'in jeopolitik şoklara karşı dayanıklılığının altını çizdi. Raporda, Bitcoin'in büyük jeopolitik olaylardan 60 gün sonra genellikle çift haneli rakamlarla yükseldiğini gösteren veriler sunuldu. Örneğin, 2020 yılında ABD'nin İranlı bir komutana düzenlediği hava saldırısını takip eden 60 gün içinde Bitcoin %20 yükselirken, altın %6 yükseldi ve S&P 500 %7 düştü. Benzer şekilde, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Bitcoin'de önemli bir fiyat artışı görüldü.

Sektörün en büyük spot Bitcoin borsa yatırım fonunu yöneten 10 trilyon dolarlık yatırım şirketi BlackRock, yatırımcılara jeopolitik risklere karşı bir koruma olarak Bitcoin'e “sınırlı bir tahsisat” ayırmalarını söyledi. Firmanın analizi, Orta Doğu'daki son huzursuzluğun ardından 30 Kasım'a kadar potansiyel bir fiyat toparlanmasına işaret ediyor.