Boeing ünlü CEO'sunu neden görevden aldı, dev firmada fırtına ne zaman dinecek

Boeing, ikinci çeyrekte beklenenden daha büyük zarar ve gelir kaybı açıklamasının ardından CEO değişikliğine gitti

Boeing, Çarşamba günü eski Rockwell Collins CEO'su Kelly Ortberg'i, görevden ayrılan başkan Dave Calhoun'un yerine yeni başkan ve CEO olarak atadı. Sorunlu uçak üreticisi ayrıca ikinci çeyrekte beklenenden daha büyük bir zarar ve gelir kaybı bildirdi.

Boeing başkanı Steven Mollenkopf yaptığı açıklamada, "Kurul, Boeing'in bir sonraki CEO'sunu seçmek için son birkaç ay içinde kapsamlı ve detaylı bir araştırma süreci yürüttü ve Kelly, Boeing'in bir sonraki döneminde liderlik etmek için doğru beceri ve deneyime sahip" dedi.

Ortberg 8 Ağustos'ta göreve başlamak üzere Boeing yönetim kuruluna seçildi.

Kendisi, ikinci çeyrek bilançosuna da da yansıyan olağanüstü derecede çalkantılı bir yılla karşı karşıya kalan bir havacılık devini miras alacak. Boeing, tahmin edilen 17,46 milyar dolara karşılık 16,9 milyar dolar gelir bildirdi. Şirket ayrıca tahmini 1,82 $'a karşılık 2,90 $'lık düzeltilmiş hisse başına zarar açıkladı ve bu da 1,392 milyar $'lık temel faaliyet zararı ile sonuçlandı.

Serbest nakit akışı yakımı 4,3 milyar dolara ulaşarak ilk çeyrekteki yaklaşık 4 milyar dolarlık kaybın üzerine çıktı; bu da şirketin yılın ilk yarısında şaşırtıcı bir şekilde 8,256 milyar dolarlık negatif serbest nakit akışı bildirdiği anlamına geliyor.