BofA uyardı; yatırımcılar hisse satıyor, nakite geçiyor!

BofA'nın fon yöneticileri arasında yapılan ve bugün yayınlanan bir anketi, yatırımcıların ağustos ayında nakit tahsislerini artırdığını gösterdi.

BofA'nın fon yöneticileri arasında yapılan ve bugün yayınlanan bir anketi, küresel büyümeye ilişkin beklentilerin sekiz ayın en düşük seviyesine gerilemesi nedeniyle yatırımcıların ağustos ayında nakit tahsislerini artırdığını ve hisse senedi pozisyonlarındaki aşırı ağırlığı azalttığını gösterdi.

Ankete göre, ankete katılanların %31'i, Ağustos ayında hisse senetlerinde aşırı pozisyonlu olduklarını söylerken bu oran Temmuz ayındaki %51'e göre önemli bir düşüş ifade etti. Ortalama nakit düzeyleri, yönetim altındaki varlıklarında bir önceki aya göre %4,1'den %4,3'e yükseldi.

BofA bu değişimi ABD'nin zayıflığına bağladı. Temmuz ayına ait istihdam verileri ve Japon yenindeki toparlanmayla bağlantılı volatilite şokunun bu zayıflığa işaret ettiği belirtildi. 

Piyasa oyuncuları ayrıca yendeki toparlanmanın ve bunun sonucunda yatırımcıların bahislerini desteklemek için kullandıkları taşıma işlemlerinin (carry trade) sona ermesinin de satışların arkasında olduğuna dikkat çekti.

Ancak dünya genelindeki hisseler son seanslarda, toparlanma kaydetti.

BofA, ankete 508 milyar dolarlık varlığa sahip 189 katılımcının yanıt verdiğini ve ankete katılanların net %47'sinin önümüzdeki 12 ayda Temmuz ayına göre 20 puan düşüşle daha zayıf bir küresel ekonomi beklediğini söyledi.

Ancak ankete katılanların yüzde 76'sı, küresel ekonomi için hala "yumuşak iniş" beklediklerini söyledi; bu, büyümenin değişmediği daha dramatik "sert iniş" veya "iniş yok" senaryosunun aksine, kademeli bir yavaşlamaya işaret ediyor. hiç yavaş.

BofA, bu inancın "düşük faiz oranlarına yönelik beklentilerden kaynaklandığını" belirtti; ankete katılanların %93'ü kısa vadeli faiz oranlarının 12 ay içinde daha düşük, yani son 24 yılın en yüksek seviyesinde olmasını bekliyor.

Ankete katılanların yüzde 60'ı ABD'den dört veya daha fazla faiz indirimi beklediğini ifade etti.