BofA'ya göre artan elektrik talebinden en çok faydalanacak 5 hisse

Bank of America yıllardır durgun seyreden elektrik talebinin önümüzdeki dönemde artacağını belirterek bundan en çok etkilenecek hisseleri açıkladı

Önümüzdeki yıllarda elektrik talebinde önemli bir artış bekleyen Bank of America, bu büyümeden en fazla faydalanacak enerji şirketlerini belirledi. Banka, New York borsasında bölgesel büyüme potansiyeli yüksek olan enerji firmaları arasında Sempra (SRE), Pinnacle West Capital (PNW), TXNM Energy (TXNM), Entergy (ETR) ve Northwestern Energy Group (NWE)’yi öne çıkardı. Bu beş hisse için de BofA analistleri, "alım" notu verdi.

Bank of America, müşterilerine gönderdiği bir notta, ABD'de son yirmi yıldır durgun seyreden elektrik talebinin, yeni teknolojiler ve endüstrilerin gelişmesiyle tekrar yükselişe geçtiğini belirtti. Özellikle veri merkezleri, kripto madenciliği tesisleri ve binalar, ulaşım ve altyapının elektrikle çalışacak şekilde dönüşmesi bu talep artışını destekliyor.

Analistler, bu artışın devam edeceğini öngörerek, ABD için 2035 yılına kadar 100 gigawatt'tan 300 gigawatt'a kadar ek kapasiteye ihtiyaç duyulacağını belirttiler. Bu çerçevede, yukarıda adı geçen beş şirketin faaliyet gösterdiği bölgelerin (Teksas, Güneybatı, Kuzeybatı ve Güneybatı Güç Havzası'ndaki 14 eyalet) en yüksek büyüme oranlarına sahip olması bekleniyor. Bu şirketlerin hisseleri yıl başından bu yana değer kazanmış durumda.