BofA'ya göre Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'taki ralliye ne engelliyor?

BofA Stratejisti Hartnett: İstihdamda Netlik Olmadan Hisse Senedi Rallisi Sınırlı Kalacak

Bank of America Corp. stratejistlerine göre, ABD'deki borsalar, istihdam verilerinin güçlenme veya zayıflama yönünde net işaretler göstermemesi halinde yatay seyretmeye devam edecek. Michael Hartnett liderliğindeki ekip yaptığı açıklamada, hem iyimser hem de kötümser bakış açılarının piyasalarda hala etkili olduğunu belirtti.

İyimserler, teknoloji ve yarı iletken hisselerinin, özellikle yılın lideri Nvidia Corp. (NVDA) dahil olmak üzere önemli teknik seviyelerden sıçradığını savunuyor. Öte yandan kötümserler, tahvil getirilerinin ve bankacılık hisselerinin aynı anda düşüşe geçtiği durumlarda genellikle olumlu bir gelişmenin olmayacağını öne sürüyor.

Hartnett, Ağustos ayında tarım dışı istihdamın 142.000 ile beklentilerin altında kalmasının ardından kaleme aldığı notta, istihdamda net bir yönün “sonbahar belirsizliğini çözeceğini” ifade etti. Ancak bu noktaya kadar piyasalardaki risklerin artış veya düşüş yönünde sert bir hareketten ziyade dalgalı bir seyir izlediğini belirtti.

ABD hisse senetleri, Temmuz ortasından bu yana zayıf istihdam verileriyle dalgalı bir performans gösterdi. Bu durum, yatırımcılar arasında Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda yapacağı olası faiz indirimlerinin ne ölçüde olacağına dair de belirsizlik yarattı.

Swap verilerine göre, yatırımcılar önümüzdeki hafta başlayacak FED toplantısında çeyrek puanlık bir indirim beklentisiyle 2024 yılı sonuna kadar 100 baz puan üzerinde indirim fiyatlıyor.

Hartnett, geçen yıl S&P 500 endeksi yükselirken bile hisse senetleri konusunda temkinli davranmaya devam etmiş ve 2024 yılında tahvilleri tercih edeceğini belirtmişti.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bir sonraki istihdam verisi 4 Ekim'de açıklanacak.

Öte yandan, tahvil ve altın konusunda iyimserliğini şimdilik koruduğunu belirten Hartnet, hisse senedi yatırımcılarına ise kaynak hisseleri ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi tahvillere duyarlı sektörlere odaklanmalarını tavsiye etti.