Borsa İstanbul’da gong VBT Yazılım için çaldı

VBT Yazılım, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni sonrasında VBTYZ koduyla işlem görmeye başladı.

Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketleri sıralamasında ‘En Büyük 100. IT’ şirketi olan VBT Yazılım, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni sonrasında VBTYZ koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong, Türkiye’nin önde gelen kamu kurumları ve özel sektör şirketlerine kurulduğu 1993 yılından bu yana bilgi teknolojileri, bilişim, yazılım, eğitim ve danışmanlık alanlarında katma değerli çözümler sunan VBT Yazılım A.Ş. için çaldı. Borsa İstanbul A. Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, VBT Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Birol Başaran, VBT Yazılım Genel Müdürü Tayfun Yurdagül, VBT Yazılım üst yönetimi, Metro Yatırım ve A1 Capital üst yönetimi ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla 12 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen halka arz gong törenin ardından VBT Yazılım hisseleri, Borsa İstanbul Ana Pazar’da VBTYZ koduyla işlem görmeye başladı. VBT Yazılım A.Ş’nin 8 milyon TL nominal değerli payları; Metro Yatırım ve A1 Capital eş liderliğinde 5-6 Temmuz 2021 tarihlerinde
yatırımcıların yoğun ilgisiyle halka arz edilmişti.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun: “Halka arzdan elde edilen gelirin, nerede ve nasıl kullanıldığı önemlidir” VBT Yazılım’ın halka arz töreninde açılış konuşmasını yapan Borsa İstanbul A. Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, VBT Yazılım’ın halka arzına ilişkin şunları söyledi: “VBT Yazılım, 100 milyon TL halka tutarı ile ve 49 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Halka arz gelirinin önemli bir kısmının, Ar- Ge faaliyetlerinin geliştirilmesinde ve büyüme stratejisinde kullanılacak olması, bu başarılı halka arzın önemini bir kat daha arttırmaktadır. Bildiğiniz üzere halka arzlar, finansman temini açısından çok önemli bir kaynaktır. Ancak bundan daha önemli bir husus vardır ki, o da bir finansman kaynağı olan halka arzdan elde edilen gelirin, nerede ve nasıl kullanıldığıdır. Bu açıdan da VBT Yazılım güzel bir örnektir. Teknoloji, bilişim, yazılım gibi, ülkemizin kalkınmasında büyük öneme sahip alanlarda kurumsal çözümler sunan bu güzide şirketimiz, artık halkımızın ve ülkemizin bir milli değeridir. VBT Yazılıma bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sermaye Piyasamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

“Teknoloji sektörüne güç vermek istiyoruz”

VBT Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Birol Başaran, gong töreni açılışında yaptığı konuşmada, halka arzın VBT Yazılım açısından büyük, önemli ve tarihi bir adım olduğunu söyledi. VBT Yazılım olarak başarılı performansı gerçekleştirerek teknoloji sektörünü Borsa İstanbul’da iyi temsil etmeyi hedeflediklerini belirten Başaran, böylece sermaye piyasalarına gelecek yeni teknoloji şirketlerine alan açmayı, güç vermeyi istediklerini vurguladı. Türkiye’nin ve Borsa İstanbul’un hedeflediği büyüme ve gelişmeyi sağlamak için daha çok teknoloji şirketlerine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başaran, bilişim ve yazılım sektörünün gelecek dönemde gerçekleştireceği ihracatla Türkiye’ye döviz kazandıran ana sektörlerden biri olacağının altını çizdi. Başaran, ”VBT Yazılım olarak yurt dışı açılımlarımızla öncü rol oynayarak yazılım sektörünün ihracat hedefine çok ciddi katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


“Yatırımcılardan aldığımız güçle VBT Yazılım’ı daha ileri taşıyacağız” VBT Yazılım Genel Müdürü Tayfun Yurdagül da gong töreninde yaptığı konuşmada, yılbaşından bu yana yoğun bir halka arz sürecinin yaşandığını hatırlatarak, bu yoğunluk içerisinde yatırımcıların VBT Yazılım’a gösterdikleri ilginin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini söyledi. Halka arzla yatırımcılardan aldıkları güçle faaliyetlerini geliştirmek ve yeni yatırımlar yapmak için daha fazla çalışacaklarının altını çizen Yurdagül, “Değerli yatırımcılarımızın bize verdiği güçle bundan sonra şirketimizi daha da ileriye taşıyacağız” dedi. Halka arzdan elde edilecek gelirin şirketin organik ve inorganik büyümesinde kullanılacağını vurgulayan Yurdagül, “Halka arzdan elde edilen gelirin bir kısmını öncelikle yazılım sektöründe yer alan bir veya birkaç firmanın satın alınması veya ortak olunmasında kullanacağız. Diğer kısmıyla da Ar-Ge faaliyetlerimizin iyileştirilmesi için yeni bir Ar-Ge merkezi kurmayı ve İstanbul, Ankara, Adana, Londra’da bulunan ofislerimize ek olarak yurtiçinde ve yurtdışında yeni ofisler açmayı planlıyoruz. Yurtiçinde üniversitelerin bulunduğu büyük şehirler başta olmak üzere ve yurtdışında ise özellikle Avrupa, ABD ve Ortadoğu’ da olmak üzere ofis açmak için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.