Büyük DOGE rallisi mi geliyor?

Popüler bir kripto para analisti kısa süre önce, meme'lerden esinlenen kripto para Dogecoin'in (DOGE) fiyatının, geçmiş verilere dayanarak yakın gelecekte büyük bir fiyat artışı görebileceğini öne sürdü.

Mikroblog platformu X'te (eski adıyla Twitter) Zer0 olarak bilinen takma adlı analist, DOGE'nin, kripto para biriminin tarihi boyunca gördüğü diğer fiyat artışlarını taklit edecek %5,220'lik bir fiyat artışı görmeye "hazır" göründüğünü belirtti.

Zero, tarihsel verilere dayanarak Dogecoin'in önceki Bitcoin yarılanma olayları sırasında yaşadığı önemli fiyat artışlarını vurguladı. Analist özellikle 2017-2018 ve 2020-2021 yılları arasında sırasıyla %9,226 ve %30,693'lük fiyat artışlarına işaret etti.

Zero, bu trendlere dayanarak Dogecoin'in 2024 ve 2025 yılları arasında benzer bir parabolik yükseliş görebileceğini tahmin ediyor. Analist, fiyatta %5,202'lik potansiyel bir artış öngörüyor ve Dogecoin'i tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5 dolara çıkarma potansiyelinin altını çiziyor.

Bildirildiği üzere, Mayıs 2021'de Bitcoin'in çöküşünü doğru bir şekilde tahmin eden bir analist, şimdi memlerden ilham alan kripto para birimi Dogecoin hakkında cesur bir açıklama yaparak önemli bir direnç seviyesini aşarken potansiyel olarak önemli bir fiyat artışına işaret ediyor.

Takma isimli tüccar Dave the Wave, yeni bir gönderide memecoin'in yakında büyük bir fiyat rallisi görebileceğini öne sürerek Dogecoin'in günlük grafiğinde oluşan yükselen üçgen formasyonunu vurguladı. Analist, dijital varlığın bu kilit direnç seviyesinin üzerine başarıyla çıkması halinde, bunun önemli bir fiyat artışına işaret edebileceğini savunuyor.

Yükselen üçgen, teknik analistlerin fiyat hareketlerini tahmin etmek için kullandıkları bir tür grafik formasyonu. Fiyatın yüksek noktalarını birleştiren yatay bir çizgi ve fiyatın düşük noktalarını birleştiren yükselen bir çizgiden oluşur. İki çizgi, yukarı veya aşağı fiyat kırılmalarını aramak için kullanılan bir üçgen şekli oluşturur. Yükselen üçgenler genellikle devam formasyonları olarak görülür, yani fiyatın üçgen oluşmadan önceki trendle aynı yönde devam edeceğini gösterirler.