Coinbase 1 milyar dolarlık en büyük Ethereum çıkışını gördü

Kripto para borsası Coinbase 1 milyar doları aşarak yılın en büyük Ethereum çıkışına sahne oldu.

Coinbase, 12 Haziran'da 1 milyar dolardan fazla değere sahip 336.000 ETH ile yılın en büyük Ethereum çıkışını gördü.

Bu, 2024 yılında tek bir günde 150.000'den fazla ETH'nin kripto borsasından çekildiği beşinci örnek. Böylesine büyük bir fon transferinin arkasında kimin olduğu hala bilinmiyor.

CryptoQuant'ın son bulgularına göre, bu işlemlerin büyüklüğü 400 milyon ila 1,1 milyar dolar arasında değişiyor ve bu da bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirilmelerinin pek olası olmadığını gösteriyor. Bunun yerine, bu hareketler muhtemelen balinalar veya tanımlanamayan kurumlar tarafından düzenleniyor.

Eğer bu para çekme işlemleri borsa içi karışıklıklar değilse, dünyanın en büyük altcoin'i için son derece olumlu bir uzun vadeli görünümün sinyallerini verebilir.

CryptoQuant analisti de spot Bitcoin ETF'lerinin alım satımı başlamadan önce Coinbase'deki benzer faaliyetleri işaretledi. Bu nedenle, 12 Haziran 2024'te 1,17 milyar dolar değerindeki para çekme işlemi, spot Ethereum ETF'lerinin piyasaya sürülmesinin yanı sıra Ether fiyatlarında bir artış bekleyen balinalar veya kurumlar tarafından etkilenmiş olabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Ethereum ETF'sini onaylamasıyla birlikte, ETH tabanlı yatırım ürünleri geçen hafta önemli bir toparlanmaya tanık oldu ve 200 milyon dolarlık giriş çekti. Bu, 10 haftalık bir çıkış serisini tersine çeviren girişlerin ikinci haftasıydı.

Bu yatırım araçlarına yönelik heyecanın derecesi, yatırımcıların son pozisyonlarının da gösterdiği gibi ılımlı. Bununla birlikte, bir K33 raporu, spot Ethereum ETF'lerinin piyasaya sürüldükleri ilk beş ay içinde yaklaşık 4 milyar dolarlık giriş sağlayabileceğini gösteriyor.

Araştırma şirketi ayrıca spot Bitcoin ETF'lerinin bitcoin fiyatında %60'ın üzerinde bir ralli yaratması nedeniyle Ethereum'un da benzer bir artış yaşayabileceğini vurguladı. Bu nedenle K33, Ethereum ETF'lerinin potansiyel olarak altcoinin dünyanın en büyük dijital varlığından daha iyi performans göstermesine yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.