CVK Madencilik (CVKMD) ödenmiş sermayesinin 24 katı borçlanacak

CVK Madencilik yüklü miktarda borçlanma aracını ihraç etmek üzere SPK'ya başvurma kararı aldı. 

CVK Madencilik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan açıklamasında, Şirket Yönetim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında, devam etmekte olan yatırımları desteklemek ve fon kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla, Bir milyar Türk Lirası tutarı aşmayacak şekilde, 2 iki yıla kadar çeşitli vadelerde, bir veya birden çok seferde, Türk Lirası cinsinden borçlanma aracı ihraç edilmesine yönelik olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasına karar verildiği ifade edildi. 

CVK Madencilik'in 42 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunuyor. Borçlanma tutarı ödenmiş sermayesinin yaklaşık 25 katı olacak. Şerketin özkaynak toplamı 4.13 milyar TL, borç toplamı ise 1.17 milyar TL seviyesinde bulunuyor

CVK Maden İşletmeleri'nin hisseleri 13 Nisan 2024 tarihinde 115,50 TL'den işlem görmeye başladıktan sonra 6 Eylül 2023 tarihinde 538,80 TL ile zirve yaparak buradan düşüş sürecine girmişti. 
Düşüş sürecini 26 Aralık 2023 tarihinde gördüğü 260 TL ile sonlandıran CVKMD hisseleri 17 Mayıs 2024 tarihinde, 590,50 TL ile bu yılın ve tüm halka açılma sonrasının en yüksek seviyesini gördü. 
Bunun ardından 411,75 TL seviyesine gerileyen hisse fiyatı son 15 gündür 454 TL ile 465 TL arasında bir seyir izliyor. 

CVKMD Halka arzdan bu yana hisse fiyat grafiği 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan açıklamasında borçlanma aracı ihracına dair şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 07.08.2024 tarihli kararı uyarınca, Şirketimizin devam etmekte olan yatırımlarını desteklemek ve fon kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde, 1.000.000.000-TL (BirmilyarTürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde, 2 (iki) yıla kadar çeşitli vadelerde, bir veya birden çok seferde, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli satış ve/veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde borçlanma aracı ihraç edilmesine ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla, "