DAX, FTSE ve CAC 40 güne düşüşle başladı

Avrupa piyasaları, yatırımcıların bu haftaki merkez bankalarının faiz kararlarını ve bunların küresel ekonomi üzerindeki etkilerini sindirmesiyle Cuma günü düşüşe geçti.

Avrupa Borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki Pan-European Stoxx 600 endeksi, çoğu sektör ve büyük borsanın kırmızıda işlem görmesiyle erken işlemlerde %0,47 düştü. Sektörler arasında Ev eşyaları sektörü %1,34 kayıpla düşüşlere öncülük ederken onu yüzde 1,08 oranında gerileyen teknoloji sektörü takip ediyor. 

Şu sıralarda, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,52, Almanya DAX endeksi yüzde 0,85 ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0,47 oranında düşüşle işlem görüyor. 

İngiltere Merkez Bankası ve Norveç'in Norges Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutmasının ardından Perşembe günü İngiltere borsası daha yüksek kapandı. 

Asya-Pasifik piyasaları, hem Japonya Bankası hem de Çin Halk Bankası'nın faiz oranlarında sabit kalmasının ardından Wall Street'ten ivme kazandı ve Cuma günkü seansta yükseldi.

ABD vadeli işlemleri, 30 hisse senedi ortalamasının yeni bir rekorla kapandığı Perşembe günkü toparlanmanın ardından pek değişmedi.

Avrupa'da, Ulusal İstatistik Ofisi'nden alınan yeni verilere göre, İngiltere perakende satışları Ağustos ayında beklenenden daha iyi bir şekilde %1 arttı.

Avrupa tüketici güveni verileri seansın ilerleyen saatlerinde açıklanacak. Kurumsal kazanç bulunmamaktadır.