Deniz Yatırım, ANHYT hisseleri için prim potansiyeli ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

Deniz Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. Son kapanışını (19 Eylül 2024) 108.20 TL'den gerçekleştiren ANHYT hisseleri için Deniz Yatırım 148 TL hedef fiyat ile AL tavsiyesinde bulundu. 

Deniz Yatırım'ın yüzde 36,78 prim potansiyeli ile AL tavsiyesi verdiği ANHYT hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesi şöyle:

Anadolu Hayat Emeklilik 

Sistemin Büyüme Potansiyeli Destekliyor

Hedef Fiyat: 148,00 TL (12 ay)

Anadolu Hayat Emeklilik ile son dönemdeki gelişmeleri görüşmek amacıyla güncelleme toplantıları gerçekleştirdik. Bunun ışığında derlediğimiz notlar ve sigorta sektörüne yönelik değerlendirmelerimiz aşağıda yer almaktadır.

Kısaca; Anadolu Hayat Emeklilik'i, (i) sektörün büyüme dinamikleri (ii) sermayedarlık yapısı (iii) müşteri tabanı ve yaygın dağıtım kanalları (iv) temettü ödemeleri ile beğeniyoruz. Hisse, yılbaşından bu yana BIST 100 Endeksi'nin %124 üzerinde performans sergilemiştir.

Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT TI) için makro veri setimiz ve Şirket'e yönelik beklentilerimizdeki değişiklikler neticesinde 12 aylık hedef fiyatımızı 125,00 TL'den 148,00 TL'ye, TUT olan tavsiyemizi ise sunduğu hikaye ve getiri potansiyeli dolayısıyla AL olarak revize ediyoruz.

Şirket, sermayedarlık yapısına ek olarak hayat ve emeklilik branşlarında halka açık ilk sigorta şirketi olması gücü ile hem emeklilik hem de hayat sigortası segmentlerinde önemli pazar payına sahiptir.

  • Emeklilik segmentinde: Ağustos ayı itibarıyla %18'e yaklaşan pazar payı ile 3. sıradadır.
  • Hayat segmentinde ise: Ocak-Temmuz dönemi itibarıyla %12,3'lük pazar payı ile 4. sırada yer almaktadır.

Emeklilik tarafında:

  • Yılın ilk yarısında yaklaşık 1.5 milyon katılımcı sayısı ile 3. basamak olarak sınıflandırılan BES fon büyüklüğü 173 milyar TL'ye ulaşmıştır.
  • Buna ek olarak OKS fon büyüklüğü 10 milyar TL'ye yükselmiştir.
  • Öte yandan bireysel emeklilik tarafında elde ettiği teknik gelirle pozitif ayrışmaktadır.

Hayat sigortası tarafına baktığımızda ise:

  • Toplam prim üretimi: Ağustos ayı itibarıyla geçen yılın toplamında elde edilen prim toplamını geçmiş durumdadır. 2023 yılında 7.068 milyon TL olan toplam prim üretimi, Ocak-Ağustos 2024 döneminde 7.452 milyon TL'ye ulaşmıştır. 2024 Temmuz-Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %74 artış gösteren prim üretimi, 2024 yılı hayat branşı teknik karlılığı için güçlü sonuçlara işaret etmekte.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde var olan büyüme potansiyeline ek, hayata geçmesi beklenen uygulamalar önemli potansiyel oluşturmaktadır. Bu uygulamalar: i) Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) ii) engellilere yönelik özel emeklilik uygulaması iii) 25 yaş altı üniversite öğrencilerine yönelik uygulamalar iv) BES kesintilerinin sadeleştirilmesi v) emeklilik dönemindeki ödeme opsiyonlarının çeşitlendirilmesidir.