Deniz Yatırım ANSGR için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım Anadolu Sigorta için (ANSGR) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Deniz Yatırım, ANSGR-Anadolu Sigorta için hedef fiyatını 100 TL'den 106 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Anadolu Sigorta 2Ç24 finansallarında 2,571 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin net kar rakamı bir önceki döneme göre %10, geçen yılın aynı dönemine göre ise %15 daralırken, bu dönemde özsermaye karlılığı ise %46.4 olarak gerçekleşti. Benzer şekilde yaklaşık 2.2 milyar TL’lik medyan piyasa beklentisi ve bizim beklentimizin üzerinde gerçekleşen net kar rakamında, operasyonel performansın beklentimizden daha iyi gerçekleşmiş olmasının etkisi olduğu söylenebilir. Finansal gelirler ise gerek önceki çeyrekteki temettü gelirinin olmaması gerekse de kur farkı gelirinin daha düşük olmasından ötürü 1Ç24’ün hafif gerisinde kalmıştır. Beklenti üstü gelen sonuçların hisse fiyatı üzerinde sınırlı olumlu bir etkisi beklenebilir.

Anadolu Sigorta için TUT olan önerimizi koruyoruz hedef fiyatımızı ise 106.00 TL olarak revize ediyoruz (önceki: 100.00 TL).