Deniz Yatırım EREGL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım Erdemir (EREGL) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Deniz Yatırım, EREGL-ERDEMİR için hedef fiyatını 62.5 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Çelik fiyatları zayıflama gösterirken, ham madde fiyatları da (demir cevheri, kömür ve hurda) benzer şekilde düşüş gösterdiler.

■ Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) verilerine göre, Nisan-Haziran döneminde yurt içi çelik talebi yıllık yaklaşık %14 daralırken, ihracat toparlanma kaydetti ve ihracatın ithalatı karşılama oranında yükseliş gözlendi.

■ Çelik sektörüne yönelik son gelişmelere bakacak olursak, yurt içi tüketim son dört aydır yıllık bazda daralmasına karşılık ihracat destekleyici konumda bulunurken, Türkiye dünyanın en büyük ilk 15 üretici ülkesi arasında üretimini en çok arttıran ikinci ülke oldu. Diğer yandan, damping soruşturmaları ve başta Asya ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelere yönelik gelebilecek olası tedbirler gündemde kalmaya devam ediyor.

■ Ereğli Demir Çelik açısından i) sağlam bilançosu ii) dolar bazlı gelir yapısı iii) yeşil çelik dönüşüm planı ve iv) peletleme tesisi yatırımının uzun vadeli pozitif katkısının olumlu unsurlar olacağını düşünüyoruz. Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %3 altında performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 20,2x F/K ve 11,4x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

■ Riskler. i) küresel resesyon ii) ham madde fiyatlarında hızlı yükseliş iii) enerji maliyetlerinin yükselmesi iv) Çin’in dış pazarlara penetre etmesi v) beklentimizin altında satış hacimleri değerlemelerimiz açısından başlıca risk unsurları konumunda bulunuyor.