Deniz Yatırım KRDMD için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım KARDEMİR (D) / KRDMD için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Deniz Yatırım, KRDMD-KARDEMİR (D) için hedef fiyatını 42 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Çelik fiyatları zayıflama gösterirken, ham madde fiyatları da (demir cevheri, kömür ve hurda) benzer şekilde düşüş gösterdiler.

■ Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) verilerine göre, Nisan-Haziran döneminde yurt içi çelik talebi yıllık yaklaşık %14 daralırken, ihracat toparlanma kaydetti ve ihracatın ithalatı karşılama oranında yükseliş gözlendi.

■ Çelik sektörüne yönelik son gelişmelere bakacak olursak, yurt içi tüketim son dört aydır yıllık bazda daralmasına karşılık ihracat destekleyici konumda bulunurken, Türkiye dünyanın en büyük ilk 15 üretici ülkesi arasında üretimini en çok arttıran ikinci ülke oldu. Diğer yandan, damping soruşturmaları ve başta Asya ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelere yönelik gelebilecek olası tedbirler gündemde kalmaya devam ediyor.

■ Kardemir açısından ise i) ham madde tedarikinde maliyet avantajı ii) daha karlı ürün karması iii) net nakit pozisyonu iv) beklenen Filyos Limanı projesi ve v) devam eden yatırımlar destekleyici faktörler olarak görüyoruz.

■ Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %12 altında performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 12,4x F/K ve 5,5x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.