Deniz Yatırım ULKER için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım Ülker için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Deniz Yatırım, ULKER-Ülker için hedef fiyatını 173.6 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Enflasyon Muhasebesi uygulamasının BIST’e kote şirketlerin büyük çoğunluğunda yürürlüğe girmesi nedeniyle Araştırma kapsamımızdaki şirketler için alışık olduğumuz düzen ve kapsamda kar tahminleri yapamadığımızı, 4Ç23 ve 1Ç24 rakamlarında olduğu üzere, bu dönem özelinde de bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Öncelikle, tahminlerimizin enflasyon muhasebesinin etkilerini içerdiğini belirtelim. 2Ç24 dönemi görünümünden bahsetmek gerekirse; geçen çeyreğin yüksek baz etkisi ve enflasyon muhasebesi etkileri nedeniyle hacimsel büyüme beklentimize karşılık reel büyümede göstermesini beklememekteyiz. Ciro tarafında daralma görecek olmamıza rağmen karlılık tarafının güçlü kalmasını, geçen yılın aynı döneminde baskı yaratan finansman giderinin etkisinin azalmış olmasını ve parasal kazanç kalemi ile net karın desteklenmesini önemli görüyoruz.

Beklentimiz, Şirket’in 15.293 milyon TL satış geliri, 3.013 milyon TL FAVÖK ve 1.268 milyon TL net kar kaydedebileceği yönünde. Şirket, 2Ç24 finansallarını 12 Ağustos tarihinde açıklamayı planlıyor. Hatırlatmak gerekirse, Ülker, 2Ç23 döneminde ise TMS 29 etkileri hariç bırakıldığında 9.512 milyon TL satış geliri, 1.915 milyon TL FAVÖK ve 1.692 milyon TL net zarar açıklamıştı.

Ülker Bisküvi için 12-aylık hedef fiyatımız 173,60 TL seviyesinde bulunurken, önerimiz AL yönünde. Hisse, yılbaşından itibaren BIST 100 endeksinin %43 üzerinde performans sergilemiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 18,7x F/K ve 7,6x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir.