Dogecoin Bitcoin ile birlikte sert satışlara teslim oldu

Geçtiğimiz 24 saat içinde Dogecoin (DOGE) %23'ün üzerinde keskin bir düşüş göstererek 0,11898$'dan 0,09166$'a kadar geriledi.

Dogecoin sert düşüş yaşıyor. Bu düşüş DOGE'yi yılın en düşük seviyesine yaklaştırırken, Bitcoin'in yakın zamanda 53.000$'a gerilemesinin daha geniş çaplı etkisini yansıtıyor ve bu da kripto piyasasında yaygın bir satış dalgasını tetikledi.

Dogecoin Bitcoin'in düşüşünü yansıttığı için büyük kripto para birimleri arasındaki yakın korelasyon açıkça görülüyordu. Bu yazının yazıldığı sırada, DOGE bir miktar toparlanma göstererek 0,09584 dolardan işlem görüyor ve piyasa değeri 14,14 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve günlük işlem hacmi %69'un üzerinde artarak 1,69 milyar dolara ulaştı.

Ünlü meme kriptosu tasfiyelerin ön saflarında yer alıyor. CoinGlass'tan alınan veriler, geçtiğimiz gün içinde 11,95 milyon doların üzerinde DOGE'un likide edildiğini gösteriyor. Buna 10,98 milyon $ uzun pozisyon ve 963.430 $ kısa pozisyon dahil.

Bu durum DOGE'nin %23 düşüşle 0,09166$'a gerilemesine ve son beş ayın en düşük seviyesine inmesine neden oldu. Bu rakam 226 milyon $'lık Bitcoin likidasyonuna kıyasla küçük görünse de, süreç küresel piyasa değerinde keskin bir fiyat düşüşüne yol açtı.

Dogecoin Düşüş Trendi Devam Edecek mi?

Bu önemli likidasyonu körükleyen birkaç faktör var. Memecoin ekosistemi özellikle piyasa dalgalanmalarına karşı hassas. Dogecoin'in yaygın popülaritesine ve Elon Musk gibi yüksek profilli figürlerin desteğine rağmen, oldukça spekülatif bir varlık olmaya devam ediyor.

Dahası, Bitcoin düştü ve tüm piyasanın aynı şeyi yapmasına izin vererek volatiliteyi artırdı ve birçok tüccarın kayıplarını azaltmak için pozisyonlarını kapatmasına neden oldu. Bu aksiliklere rağmen, Dogecoin destekçileri, güçlü topluluğunu ve çevrimiçi işlemlerdeki faydasını gerekçe göstererek uzun vadeli potansiyeli konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Dogecoin fiyat tahminine göre, DOGE toparlanmayı başarırsa, 0,1187 $ 'da önemli bir direnç seviyesi oluşturabilir ve potansiyel olarak 0,1267 $' a ve aylık 0,161 $ 'a doğru daha fazla yükselişe yol açabilir. Tersine, Dogecoin düşmeye devam ederse, 0,8979 $ 'da destek oluşturabilir ve 0,8312 $' a düşerek potansiyel olarak 0,07515 $ 'lık bir yıllık en düşük seviyeye ulaşabilir.

Önümüzdeki günler, devam eden piyasa dalgalanmasının ortasında Dogecoin'in yörüngesini belirlemede çok önemli olacak.