Dogecoin’de Büyük Düşüş Kapıda! Balinalar Hangi Kripto Paralara Geçiyor?

DOGE, son birkaç hafta içerisinde aşmayı başaramadığı direnç seviyeleri sebebiyle yatırımcılarını tedirgin ediyor.

Meme coin denilince akla ilk gelen köpek temalı Dogecoin (DOGE) fiyatına dair tahminler oldukça kötümser bir seyir izliyor. Boğa ivmesini korumakta zorlanan DOGE, son birkaç hafta içerisinde aşmayı başaramadığı direnç seviyeleri sebebiyle yatırımcılarını tedirgin ediyor. 

Teknik göstergeler, DOGE’deki düşüş eğiliminin devam edeceğini öngörüyor. Özellikle bir trendin gücünü ölçmek için kullanılan ve şu anda 25 eşiğinin oldukça üzerinde olan Ortalama Yönlendirme İndeksi (ADX), DOGE fiyatının daha fazla düşeceğine işaret ediyor. 

Popüler meme coin DOGE zaman zaman bir dizi ralliye sahne olsa da bu hareketlilik kısa sürüyor ve DOGE boğa fırsatlarını değerlendiremiyor. DOGE’nin 0,093 dolar seviyesinin üzerinde tutunamaması halinde alt trend çizgisi olan 0,077 dolar civarını test etmesi bekleniyor. Bu da DOGE yatırımcıları için ciddi bir kayıp anlamına geliyor. 

CoinMarketCap verilerine göre DOGE, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 0,09767 dolardan işlem görüyor. DOGE’deki gergin bekleyişten sıkılan yatırımcılar, özellikle balinaların radarına takılan ön satış coinlerine yöneliyor. 

Pepe Unchained 12 Milyon Doları Aştı

İndirimli fiyatlardan Pepe Unchained token satın alma imkanı sunan ön satışta toplanan fonlar 12 milyon doları aşarak önemli bir dönem noktasını daha geride bıraktı. Çarşamba günü erken saatlerde 11,85 milyon dolar civarında olan ön satış, balina hareketliliği ile kısa sürede 150 bin dolar toplayarak 12 milyon doları aşmayı başardı.

BTC’nin 55 bin dolar bandında seyrettiği salı günü zincir verilerine göre 24,4 ETH’nin satılarak 56 bin 735 dolar değerinde PEPU coin alınması, ön satışta önemli bir artış sağladı. Yalnızca bir saat sonra 26 bin 196 dolar değerinde 10,8 ETH’lik bir başka yatırım ise PEPU coin ön satışına ivme kazandırdı. 

Henüz borsa listelemeleri gerçekleşmediği için proje ekibi tarafından belirlenen oldukça düşük fiyatlarla yatırım yapma şansı sunan ön satış, tüm bu gelişmeler ışığında daha fazla yatırımcının dikkatini çekerek bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 12 milyon 115 bin doları aşmış görünüyor. 

PEPE’yi kendi zincirine kavuşturan bir Katman-2 projesi olan PEPU coin, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri ile satın alınabiliyor. Mevcut aşamada 0,0095362 dolardan satılan PEPU coin fiyatının yükselmesine saatler kalmışken yatırımcılar ön satışa yoğun ilgi gösteriyor. 

Crypto All-Stars Ön Satışı 1 Milyon Dolara Dayandı

Ön satış etkinliği hızlı başlayan ve düşük fiyatlardan Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan ilgi gören proje, 1 milyon dolara dayandı. 

Meme coin projeleri uzun süreli bir gerileme döneminde zayıflarken yatırımcılar, varlıklarının uykuda kalmasına izin vermek yerine kazanç elde etmek için yeni yollar arıyor. Tam da bu dönemde yatırımcılarla buluşan Crypto All-Stars projesi, Dogecoin ($DOGE), Shiba Inu ($SHIB) ve PepeCoin ($PEPECOIN) gibi önde gelen meme coinler için sektörün ilk birleşik staking platformunu sunuyor.

Eylül ayının başlamasıyla BTC ile ilgili yıllar içerisinde yaşanan gerileme trendinin devam edeceğini düşünen yatırımcılar, BTC ile birlikte düşüş yaşama potansiyeli taşıyan altcoin varlıklarından kazanç sağlamak istiyor. 

BTC alternatifi olarak meme coin yatırımı yapan kripto meraklıları ise pasif bir şekilde saklama yapmak yerine bu varlıkları karlılığa dönüştürmek istiyor. 

Kullanıcılar, Meme Vault özelliği aracılığıyla meme coin varlıklarını toplu olarak stake edebiliyor ve projenin native tokeni $STARS token kazanabiliyor. Meme coin stake etmeye yönelik öncü yaklaşımının ötesinde proje, yüzde 1400’ü aşan yıllık getiri (APY) ile topluluk teşviğini artırıyor. 

Meme coin staking özelliğinin yanı sıra katılımcılar, ön satışta aldıkları STARS tokenleri tuttukça staking ödülünü 3 katına çıkarma şansı elde ediyor. Tüm bu topluluk odaklı yaklaşım ve yol haritası sayesinde Crypto All-Stars ön satışı, hızla 1 milyon dolara doğru ilerliyor. 

Shiba Shootout Ön Satışı 1 Milyon Doları Aştı

1 aydan çok kısa bir süre önce başlayan indirimli ön satışı ile düşük fiyattan Shiba Shootout token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan projede toplanan fonlşar 1 milyon doları aştı. Projenin mobil oyunu Shiba Sharpshooter, Google Play Store'da halihazırda 1000'den fazla indirme sayısına ulaştı ve yakında Web3 uygulaması da kullanıma sunulacağı açıklandı. 

Vahşi Batı temasını kripto topluluğunun her zaman sevilen köpek ırkı ile birleştiren Shiba Shootout token, ön satışa gösterilen ilginin temel sebepleri olarak gösteriliyor. Topluluğu merkezine alan proje, belirsizliklere sahne olan DOGE ve SHIB’in aksine ivme kazanıyor. 

Shiba Shootout, Shiba Inu meraklılarının ve meme yaratmanın eğlencesini arayanların bir araya gelebileceği dijital bir yerleşim yeri olan Shiba Gulch inşa ediyor. Shiba Gulch, herkesin kendi yarattığı meme’leri paylaşabileceği ve meme-off'larda yarışabileceği bir yer olarak kurgulanıyor. 

Shiba Gulch, meme savaşları için bir arena olmasının yanı sıra, kripto para oyunları ve sanal hazine avları içeren poker turnuvalarına da ev sahipliği yaparak Vahşi Batı temasını kripto dünyasına taşıyor.