Euro bu hafta dolar karşısında %0,9 değer kazanarak 1,0855$'lık direncin üzerine çıktı ve ABD enflasyonunun yavaşlamasının ardından 1,0895$'a kadar yükseldi.
En son 1,0861$ seviyesindeydi. Nisan ayı yıllık ABD enflasyon rakamları beklentileri karşıladı, ancak bir önceki aya göre daha düşük olduğu için Federal Rezerv'in Eylül ve Aralık aylarında faiz oranlarını düşürebileceğine dair güveni teşvik etti ve hisse senetleri ve tahvillerde rallilere ve dolar üzerinde baskıya neden oldu.
ABD perakende satışları da Nisan ayında yatay seyretti ve beklenenden daha düşük gerçekleşti ve imalat üretimi beklenmedik bir şekilde düştü.
Westpac stratejisti Imre Speizer, "Enflasyonun yanı sıra birçok faaliyet verisi soğuyor" diyerek doların satışına katkıda bulundu.
Aynı zamanda, piyasalar Avrupa'nın Haziran ayından itibaren faiz indirimine gideceğini fiyatlasa da, son veriler bazı yukarı yönlü sürprizler gösterdi. Almanya ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte beklenenden daha fazla büyüdü ve yatırımcı morali son iki yılın en yüksek seviyesinde.
Avustralya ve Yeni Zelanda dolarının her biri bu hafta ABD doları karşısında %1'den fazla değer kazanırken, kivi %1,7 artışla yılın en iyi haftasını geçirmeye hazırlanıyor.
İşsizlik rakamlarındaki sürpriz yükselişin yeni bir faiz artırımı riskini azaltmasıyla Avustralya doları 0,6675 dolarla dört ayın en yüksek seviyesinden geriledi.
Yeni Zelanda doları, tüccarların resmi nakit oranının %5,5'te kalmasının beklendiği gelecek haftaki merkez bankası toplantısına bakmasıyla en son 0,6120 dolarda sabit kaldı.
Sterlin bu hafta %1,1 artışla 1,2664 dolara yükseldi. Japon yeni 155,48 seviyesinde genel olarak sabit kaldı.
Kripto para piyasalarında bitcoin bu hafta %6,6 artışla 65.343$'a yükseldi.
Çin perakende satışları ve sanayi üretimi verileri seansın ilerleyen saatlerinde açıklanacak ve daha sonra Cuma günü nihai Avrupa TÜFE rakamları yayınlanacak.