Dolar ABD enflasyon verisi öncesinde güç kaybediyor

Dolar Salı günü, yatırımcıların ABD ekonomik verilerinin büyük faiz indirimleri olasılığını nasıl etkileyeceğini görmeyi beklerken, Japon hisse senetlerindeki bir ralli yen carry trade'lerindeki kanamayı durdurmaya yardımcı oldu.

Dolar, kar alımları ortaya çıkmadan önce gece boyunca kısa bir süre 148,23 ile bir haftanın en yüksek seviyesine dokunduktan sonra %0,33 artarak 147,72 yen'e yükseldi. Hükümet kaynakları Reuters'e, Japonya parlamentosunun merkez bankasının geçen ay faiz oranlarını artırma kararını tartışmak üzere 23 Ağustos'ta özel bir oturum düzenlemeyi planladığını söyledi.

Euro, gece boyunca yükseldikten sonra 1,0938$'da kaldı ve 1,0944$ ve 1,0963$'daki dirence yaklaştı. Sterlin en son 1,2778$ olurken, dolar endeksi 103,13'te yatay seyretti. Bugün ilerleyen saatlerde açıklanacak olan ABD ÜFE endeksi ve yarın açıklanacak TÜFE doların üzerinde kritik rol oynayacak.

Tahminler hem manşet ÜFE hem de çekirdek ÜFE'de %0,2'lik bir artış olacağı yönünde.

JPMorgan analistleri bir notta, "Sıcak bir TÜFE ve sıcak satışlar en değişken senaryo olacaktır ve tahvil piyasasının hızla 25 baz puanlık bir indirime geri döndüğünü göreceğiz" diye yazdı.