Dolar kapanışa doğru 2.24'ü geçti

Hafta başında FED'in faiz kararı ile 2.22-2.23 bandına yükselen dolar, haftanın son işlem gününde Dallas FED Başkanı Fisher'in açıklamaları ile 2.24'ü de geçti

Hafta başında FED'in faiz kararı ile 2.22-2.23 bandına yükselen dolar, haftanın son işlem gününde Dallas FED Başkanı Fisher'in açıklamaları ile 2.24'ü de geçti.

Dolar/TL, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'ın ilk faiz artışının baharda olmasını beklediğini açıklaması ardından kademeli olarak 24 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.2402'yi gördü. Açıklama öncesi dolar/TL 2.23 seviyesinin hemen altında seyrediyordu.

Fisher, Türkiye'de piyasaların kapanışına yakın Fox TV'de yaptığı açıklamada ABD'de faizlerin ilkbahar aylarında, yani yatırımcıların beklentilerinden önce başlaması ancak artışın yavaş ve kademeli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Hafta başında FED'in faiz artırımı yapmaması ve faiz artırımana erken başlanmayacağına adir açıklamasına rağmen, faiz artırımı başladığında oranın hızlı olacağına dönük sinyalleri nedeniyle 2.22-2.23 bandına yükselmişti