Dow Jones mini yükselişle rekor kapanış yakaladı, Nasdaq ve S&P yükselişe katıldı 

S&P 500 Salı günü yükselişle kapanırken, Dow Jones ekonomik verilerin öncesinde rekor seviyede bir kapanış yaptı.

Teknolojiyle ilgili önde gelen şirketlerin senetleri karışık seyretti ve odak noktası, Wall Street'in yapay zekayla ilgili hisse senetlerindeki yükselişinin merkezindeki çip üreticisi Nvidia'nın açıklayacağı bilanço oldu.

Nvidia'nın hisseleri %1,5 yükseldi ve ABD borsalarında en çok işlem gören şirket oldu.

2024'te %159 yükselen Nvidia, yapay zeka teknolojisinde şimdiye kadarki en büyük kazanan olarak görülüyor. Baird'de yatırım stratejisi analisti olan Ross Mayfield, "Sadece Nvidia'nın kazançları ve rehberliği için değil, aynı zamanda teknoloji sektörünü son dönemdeki durgunluğundan kurtaran yapay zeka durumuyla ilgili anlattıkları hikaye için de aşılması gereken gerçekten çok yüksek bir çıta var," dedi.

Apple hisseleri %0,4 artışla kapanırken, Amazon %1,4 düştü.

S&P 500 %0,16 yükselerek seansı 5.625,80 puanda tamamladı.Nasdaq %0,16 artışla 17.754,82 puana yükselirken, Dow Jones Sanayi Endeksi %0,02 yükselerek 41.250,50 puana çıktı ve üst üste ikinci gün rekor seviyede kapandı. S&P 500'ün 11 sektör endeksinden altısı, bilgi teknolojisi liderliğinde %0,63 artışla yükseldi, ardından finans endeksinde %0,48 artış görüldü.

Salı günkü veriler, ABD tüketici güveninin Ağustos ayında altı aylık zirveye ulaştığını, tüketicilerin de işsizlik oranının geçen ay üç yıllık zirveye yakın bir seviyeye, %4,3'e çıkmasının ardından işgücü piyasası konusunda daha endişeli hale geldiğini gösterdi.

Yatırımcılar, faiz indirimlerinin potansiyel hızına dair ek ipuçları için Cuma günü yayınlanacak Temmuz Kişisel Tüketim Harcamaları verilerine bakacak.