Dow Jones Nasdaq ve S&P 'de nasıl bir Salı bekleniyor

Aralık S&P 500 E-Mini vadeli işlemleri bu sabah -%0,03 düşüş eğiliminde, yatırımcılar daha fazla büyük bankadan gelen üç aylık bilançoları ve aynı zamanda Federal Rezerv yetkililerinin açıklamalarını bekliyor.

Aralık S&P 500 E-Mini vadeli işlemleri bu sabah -%0,03 düşüş eğiliminde, yatırımcılar daha fazla büyük bankadan gelen üç aylık bilançoları ve aynı zamanda Federal Rezerv yetkililerinin açıklamalarını bekliyor.

Dünkü işlem seansında, Wall Street'in ana hisse senedi endeksleri yeşil renkte kapandı, S&P 500 ve Dow tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken Nasdaq 100 2,5 aylık zirveye ulaştı. Vistra Corp. %5'in üzerinde yükseldi ve Exane BNP Paribas'ın "performans üstü getiri" tavsiyesi ve 231 dolarlık fiyat hedefi ile hisse senedini kapsamaya başlamasının ardından S&P 500'de en çok kazanan yüzdelik hisse oldu. 

Ayrıca, çip hisseleri de zemin kazandı, Arm Nasdaq 100'deki kazananlara liderlik ederek yüzde 6'dan fazla yükseldi ve Marvell Technology neredeyse %5 arttı. Ek olarak, Apple %1'in üzerinde yükseldi ve Evercore ISI hisseyi kazançlardan önce "Taktiksel Üstün Performans" listesine ekledikten sonra Dow'da en çok kazanan yüzdelik hisse oldu. Ayı tarafında, Caterpillar %2'den fazla düştü ve Morgan Stanley hisseyi 332 dolarlık bir fiyat hedefi ile Eşit Ağırlıktan Düşük Ağırlık'a düşürdükten sonra Dow'da oransal olarak en çok kaybeden hisse oldu.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Pazartesi günü federal fon oranında "daha fazla mütevazı indirim"in önümüzdeki çeyreklerde uygun göründüğünü belirtti. Kashkari, "Sonuç olarak, politikanın önündeki yol gerçek ekonomik, enflasyon ve işgücü piyasası verileri tarafından yönlendirilecek" dedi. Ayrıca, Fed Valisi Christopher Waller, son ekonomik verilerin, politika yapıcıların sonraki faiz indirimlerine geçen ayki toplantılarında olduğundan daha az aciliyetle yaklaşabileceklerini gösterdiğini belirtti. Waller, "Verilerin tamamının, para politikasının Eylül toplantısında ihtiyaç duyulandan daha fazla faiz indirimi hızıyla ilerlemesi gerektiğini gösterdiğini düşünüyorum" dedi.

Bu arada, ABD faiz vadeli işlemleri, Fed'in Kasım toplantısının sonunda 25 baz puanlık faiz indirimi için %86,8 ve faiz değişikliği olmaması için %13,2 olasılık fiyatladı.

Bilançolar cephesinde, Bank of America, Goldman Sachs ve Citigroup gibi büyük ABD bankalarının bugün üç aylık sonuçlarını yayınlaması planlanıyor. UnitedHealth, Johnson & Johnson, Charles Schwab ve United Airlines bugün üç aylık güncellemelerini yayınlamaya hazırlanan diğer önemli şirketler.

Bloomberg Intelligence'a göre, S&P 500'deki şirketlerin, bir önceki yıla kıyasla 3. çeyrekte üç aylık kazançlarında ortalama %4,3 artış kaydetmesi bekleniyor; bu, Temmuz ortasında tahmin edilen %7,9'luk büyümeden düşük.

“Üçüncü çeyrek kazanç sezonu başladı ve beklentiler yılın başından bu yana yumuşamış olsa da, kurumsal sektör yüksek kar marjları ve güçlü bilançolar göz önüne alındığında yeterli tamponlarla güçlü kalmaya devam ediyor,” dedi Principal Asset Management.

Ekonomik veriler cephesinde, yatırımcılar muhtemelen birkaç saat içinde açıklanması planlanan NY Empire State imalat endeksine odaklanacak. Ekonomistler, ortalama olarak, Ekim NY Empire State imalat endeksinin geçen ayın 11,50 değerine kıyasla 3,40 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.

Ayrıca, piyasa katılımcıları San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed Guvernörü Adriana Kugler ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in konuşmalarını bekliyor olacak.