Dow Jones, Nasdaq ve S&P dünkü kayıpların ardından bugün nasıl açılacak 

ABD hisse senedi piyasalarında, S&P 500'ün Ağustos ayının başından bu yana en kötü gününü yaşamasının ardından düşüş eğilimi sürüyor. 

ABD hisse senedi endeksleri vadeli piyasalarda düşüşle işlem görüyor. Dün S&P 500'ün Ağustos ayının başından bu yana en kötü gününü yaşamasının ardından düşüş eğilimi sürüyor. 

Şu sıralarda, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri sırasıyla %0,54 ve %0,8 düşüşle ve Dow Jones Sanayi endeksi 19 puan veya %0,34 kayıpla işlem görüyor. 

Nvidia hisseleri, Bloomberg'in tanıdık kaynaklara dayanarak ABD Adalet Bakanlığı'nın çip üreticisine celp gönderdiğini söylemesinin ardından uzun vadeli işlemlerde %2 düştü. Bu hareket, Nvidia'nın yarı iletken hisselerindeki daha geniş çaplı geri çekilmenin ortasında normal seansta %9'dan fazla düşmesinin ardından geldi.

Wall Street, kaybeden bir seanstan çıkıyor ve büyük endeksler, çip isimlerinin baskı altına girmesi ve son ekonomik verilerin ABD ekonomisinde yavaşlayan büyümeyi işaret etmesiyle 5 Ağustos'taki satış dalgasına geri dönerek en kötü günlerini kaydetti. 30 hisse senedinden oluşan Dow
600 puandan fazla veya %1,5 düştü, S&P 500 %2,1 ve Nasdaq Bileşik endeksi %3,3 düştü.

Yatırımcılar, hisse senetleri için tarihsel olarak zayıf bir ay olan Eylül ayında daha fazla oynaklığa hazırlanıyor ve birçok yatırımcı önümüzdeki haftalarda %5 veya daha fazla bir geri çekilme bekliyor. Yine de, bazı iyimser yatırımcılar hisse senetlerindeki herhangi bir düşüşün bir satın alma fırsatı olabileceğini düşünüyor.

Merrill ve Bank of America Private Bank'ın yatırım şefi Chris Hyzy, Salı günü CNBC'nin "Closing Bell" programında "Önümüzdeki sekiz hafta, portföyünüzü yeniden dengelemek, daha fazla çeşitlendirmek ve piyasa aktivitesinin sizin lehinize gitmesine izin vermek için birinci sınıf, çok birinci sınıf bir fırsat olmalı" dedi.

Kurumsal kazanç sezonu büyük ölçüde yatırımcıların gerisinde kaldı, ancak perakendeciler Dick's Sporting Goods ve Dollar Tree'nin bilançoları Çarşamba günü açılıştan önce yayınlanacak. Hewlett Packard Enterprise kapanıştan sonra mali tablolarını yayınlayacak.

Yatırımcılar ayrıca ABD ticaret açığı, iş ilanları ve işgücü devir hızı (JOLTS) anketi ve fabrika siparişleri verilerine ilişkin son yayınlara bakacak.