Dow Jones, Nasdaq ve S&P güne yükselişle başladı, kayıplar telafi ediliyor  

ABD hisseleri, düşen petrol fiyatlarının piyasada biriken baskının ortadan kalkması ile dün yaşadığı kayıplarının bir kısmını geri kazanıyor.

ABD hisseleri, düşen petrol fiyatlarının piyasada biriken baskının ortadan kalkması ile dün yaşadığı kayıplarının bir kısmını geri kazanıyor. S&P 500 Salı günü erken işlemlerde %0,5 yükseldi ve geçen hafta başında gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Dow Jones Sanayi Ortalaması 130 puan veya %0,3 yükseldi ve kendi rekoruna yaklaştı. Nasdaq %0,5 yükseldi. 

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi için olası teşvikler hakkındaki coşku yerini hayal kırıklığına bırakırken, Çin'deki korkutucu dalgalanmaların ardından dünya çapındaki piyasalar düştü.

Wall Street, Çin ekonomisi yavaşlarken Pekin'in büyük harcama girişimlerinden kaçınmasının ardından Hong Kong'un Hang Seng piyasası %9'dan fazla düşmesine rağmen Salı günü erken saatlerde yükseldi.

Pazartesi günü hisse senetlerini düşüren yükselen tahvil getirileri, Salı günü erken saatlerde istikrar kazandı ve petrol fiyatları beş günlük artışın ardından düştü.

ABD hisseleri, Fed'in sadece yüksek enflasyonla mücadele etmek yerine ekonomiyi canlı tutmaya odaklanmasıyla faiz oranlarının nihayet geri dönmesinin verdiği rahatlamayla rekor seviyenin yakınında seyrediyor.