Dow Jones, Nasdaq ve S&P perşembe gününe yükselişle başladı 

ABD hisse senetleri piyasalarında dün yaşanan durgunluğun ardından Dow Jones, Nasdaq ve S&P Perşembe gününe yukarı yönlü bir seyir izleyerek başladı. 

Wall Street'in ana endeksleri Perşembe günü yukarı yönlü bir açılış yaptı ve Micron'un yıl sonu beklentilerini piyasa tahminlerinin üzerinde açıklaması, yapay zeka çılgınlığını canlandırırken, yatırımcılar beklenenden daha düşük haftalık işsizlik başvuruları raporunu değerlendirirken, S&P 500 rekor seviyeye tırmandı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi, açılışta 198,7 puan veya %0,47 artarak 42.113,42'ye yükseldi. S&P 500 açılışta 40,0 puan veya %0,70 artarak 5.762,22'ye yükselirken, Nasdaq bileşik endkesi 245,1 puan veya %1,36 artarak 18.327,34'e yükseldi.

Micron, mevcut çeyrek için güçlü bir beklenti yayınladıktan sonra %18 artışla işlem gördü. Micron'un mali dördüncü çeyrek sonuçları da analistlerin tahminlerini aştı. Yarı iletken bağlantılı diğer hisse senetleri Applied Materials ve Lam Research de buradan aldıkları destekle %6 yükseldi.

Bir dizi ekonomik veri, sağlam bir ekonomiyi destekleyerek, belki de Fed'in ekonominin yavaşlaması nedeniyle faiz oranlarını agresif bir şekilde düşürdüğüne dair korkuları hafifletti.

Haftalık işsizlik başvuruları beklenenden daha fazla düşerek istikrarlı bir işgücü piyasasına işaret etti. Ağustos ayına ait dayanıklı mal siparişleri, ekonomistlerin düşüş beklentilerine karşın değişmedi. 

Morgan Stanley'den E-Trade'in ticaret ve yatırım yönetici müdürü Chris Larkin, "İşgücü piyasasında bir sorun varsa, bu haftalık işsizlik başvuruları verilerinde görünmüyor. Ancak her zaman olduğu gibi, aylık iş raporu piyasa duygusunu belirlemede daha büyük bir rol oynayacak" dedi. "Ancak aksi yönde bir kanıt ortaya çıkana kadar, bu tür rakamlar yumuşak iniş umutlarını canlı tutmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.