Dow Jones, Nasdaq ve S&P'de savaş korkusu atılamadı, gün düşüşle başladı 

ABD hisse senedi piyasalarında Dow Jones, Nasdaq ve S&P'de güne aşağı yönlü bir seyir izleyerek başlandı. Yatırımcılar Ortadoğu'dan gelecek haberleri ve yarın açıklanacak istihdam verisini bekliyor 

ABD Hisse senetleri Perşembe günü yatırımcıların bu haftanın son işlem gününde açıklanacak Eylül ayı tarım dışı istihdam verisini beklemesiyle düşüşe geçti, Orta Doğu'daki gerginlikler ise devam ediyor.

Dow Jones Sanayi Endeksi 192 puan veya %0,2,  S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksi, Nvidia'nın %2'den fazla yükselişiyle desteklenerek %0,2 düştü.

Ekim ayı, Orta Doğu'daki artan gerginliklerin yatırımcıların coşkusunu azaltmasıyla zor bir başlangıç ​​yaptı. Salı günü İran'ın İsrail'e füze saldırısı başlatmasıyla hisse senetleri düştükten sonra, yatırımcılar şimdi İsrail'in Lübnan'a kara harekâtı başlatmasıyla daha fazla belirsizliğe hazırlanıyor.

Artan korkular petrol fiyatlarını da yükseltti. ABD ham petrol vadeli işlemleri %1,5'ten fazla artarak hafta başından bu yana artışını %4,6'ya çıkardı. Enerji hisseleri de aynı şekilde yükseldi, S&P 500 enerji sektörü haftada yaklaşık %4 yükseldi.

Perşembe günü yayınlanan verilere göre, haftalık işsizlik başvuruları Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistlerin tahmin ettiğinden biraz daha yüksek geldi. Bu, yatırımcıların Cuma sabahı yayınlanacak olan Eylül ayının yakından takip edilen tarım dışı istihdam verilerine hazırlandığı ortamda, işgücü piyasasının sağlığına dair ipuçları sunuyor.

Kurumsal haberlerde, denim üreticisi Levi Strauss mali üçüncü çeyrekte karışık sonuçlar elde ettikten sonra %6'dan fazla düştü. Şirket ayrıca, genel işletmeyi aşağı çeken Dockers işletmesini satmayı düşündüğünü duyurdu.