Dow Jones, S&P 500 ve nasdaq bir günlük tatil sonrası nasıl açılacak?

S&P ve Nasdaq Vadeli İşlemleri, Nvidia'nın Yükselişi ile Tırmanışa Geçti

New York borsasında Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemleri, Perşembe günü Nvidia'nın yükselişini sürdürmesiyle artış gösterdi. Dow e-minis 33 puan (%0,08), S&P 500 e-minis 22,25 puan (%0,4) ve Nasdaq 100 e-minis 120,75 puan (%0,6) arttı.

Bir günlük tatilden dönen yatırımcılar, ekonomik verileri ve Federal Rezerv yetkililerinin faiz indirimlerine yönelik açıklamalarını bekliyor.

Nvidia, üst düzey işlemcilerinin yapay zeka teknolojisindeki merkezi rolüyle dikkat çekiyor. Şirket, Salı günü Microsoft'u geçerek 3,335 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi oldu ve piyasa öncesi işlemlerde %3,4 yükseldi.

Nvidia'nın yükselişi ve beklenenden düşük gelen ABD perakende satış verileri, Salı günü S&P 500 ve Nasdaq'ın rekor seviyelerde kapanmasına neden oldu. Diğer çip hisseleri olan Advanced Micro Devices, Marvell Technology, Micron Technology ve Arm Holdings de %1 ila %2,4 arasında değer kazandı.

Yatırımcılar şimdi Mayıs ayı konut rakamları, 15 Haziran'da sona eren haftanın işsizlik başvuruları ve Philly Fed İş Endeksi gibi piyasa açılmadan açıklanacak ekonomik veriler bekliyor. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin yapacağı açıklamalar, faiz oranlarıyla ilgili beklentileri şekillendirebilir. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de kapanış sonrasında konuşma yapacak.

LSEG'in FedWatch verilerine göre, para piyasaları Eylül ayında ABD merkez bankasının 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitme olasılığını %59,6 olarak değerlendiriyor.

Faiz oranı beklentilerini yansıtan iki yıllık Hazine tahvillerinin getirileri ve gösterge 10 yıllık tahvillerin getirileri 3-4 baz puan arttı.

Dell Technologies ve Super Micro Computer, Elon Musk'ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şirketlerin xAI adlı startup'ının süper bilgisayar için sunucu rafları sağlayacağını söylemesinin ardından sırasıyla %3,1 ve %4,7 yükseldi.