Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kazanç raporları beklenirken nasıl açılacak

New York Borsasında Vadeli İşlemler Kazanç Sezonu Öncesinde Baskı Altında; Getiriler Yükseldi

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, Salı günü tahvillerdeki satışların Hazine getirilerini artırmasıyla birlikte baskı altında hareket ediyor. Faiz oranlarına duyarlı hisse senetleri üzerinde olumsuz bir etki yaratırken, yatırımcılar piyasada net bir yön bulmak amacıyla kurumsal kazanç raporlarını beklemeye başladı.

Dow E-minis 138 puan (%0,32), S&P 500 E-minis 21,5 puan (%0,36) ve Nasdaq 100 E-minis 92,5 puan (%0,44) düşüş gösterdi.

Yatırımcılar, yaklaşan başkanlık seçimlerinin maliye politikası üzerindeki etkilerini değerlendirirken, güçlü Amerikan ekonomisinin Federal Rezerv'in faiz politikasına etkisini yeniden gözden geçiriyor.

Öte yandan, ABD Hazine getirileri genel olarak yükselişe geçti. Gösterge olan 10 yıllık Hazine tahvili getirisi %4,222 seviyesine kadar çıktı ve Ekim ayı başından bu yana yükselmeye devam etti. Özellikle, son istihdam raporu sonrasında yatırımcılar, yıl sonuna kadar para politikasında gevşeme beklentilerinden uzaklaştı.

CME FedWatch verilerine göre, yatırımcılar Kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi ihtimalini %89 olarak fiyatlandırıyor.

Faiz oranlarına karşı hassas olan mega teknoloji hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde düşüş yaşadı. Tesla %0,7, Apple %0,3 ve Nvidia %0,5 değer kaybetti. Ancak yatırımcıların ana odağı, bu hafta rapor sunacak olan 100'den fazla şirketin kazanç raporlarına kaydı.

General Motors, 3M ve Verizon gibi büyük şirketler zilden önce rapor açıklayacakken, Baker Hughes ve Texas Instruments kapanıştan sonra sonuçlarını paylaşacak.

BCA Research analistleri, üçüncü çeyrek kazançlarının, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği umutlarını destekleyecek kadar güçlü olmasını beklediklerini ifade etti. "Kazanç sezonu, ABD ekonomisi, tüketici harcamaları, küresel büyümedeki yavaşlama ve büyük teknoloji şirketleri dışındaki kazanç büyümesi hakkında faydalı bilgiler sağlayacak."

Her ne kadar Nvidia'nın kazançları Nasdaq'ı desteklese de, yatırımcıların altı haftalık yükselişin ardından bir miktar soluklanmasıyla hisse senetleri Pazartesi günü rekor seviyelerden geri çekildi.

Yatırımcıların kazanç raporlarını, yeni ekonomik verileri ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerini göz önünde bulundurarak, önümüzdeki haftalarda hisse senedi piyasalarında dalgalı bir seyir bekleniyor. LSEG verilerine göre, S&P 500 şirketlerinin üçüncü çeyrek yıllık kazanç artışının, enerji sektörü hariç %6,5 ve toplamda %4 civarında olacağı tahmin ediliyor.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'ın gün içinde bir açıklama yapması bekleniyor.