Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kazanç serisini sonlandırdıktan sonra bugün nasıl açılacak

Federal Rezerv tutanakları ve faiz indirimi beklentilerini şekillendirebilecek iş gücü verilerini beklerken S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri yükseldi.

New York borsasında endeksler dün, bu yılın en uzun kazanç serisini sonlandırdıktan sonra yeni bir yükselişe hazırlanıyor. Yatırımcılar, Federal Rezerv tutanakları ve faiz indirimi beklentilerini şekillendirebilecek iş gücü verilerini beklerken S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri yükseldi.

S&P 500 endeksine bağlı vadeli işlemler (ES=F) yaklaşık %0,2 oranında artış gösterdi. Endeks, önceki kapanışta hafif bir düşüşle sekiz günlük kazanç serisini sonlandırmıştı. Dow Jones Sanayi Ortalaması (YM=F) ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 (NQ=F) vadeli işlemleri de yaklaşık %0,2 oranında yükseldi.

Ağustos ayının başlarındaki satışların ardından hisseler, toparlanma sürecine geri dönmeye çalışırken, odak noktası iş gücü piyasasına kaydı. Enflasyonun azalmaya başladığı göz önüne alındığında, Fed'in para politikası üzerindeki etkisi daha da önem kazandı.

Bu arada, Target (TGT) ve Macy's (M) gibi perakende devlerinden gelen çeyrek dönem raporları, piyasa açılmadan önce perakende sektörü ve tüketici eğilimleri hakkında bilgi verdi. Target hisseleri, beklentileri aşan kazançları sayesinde yükseldi. Ancak Macy's hisseleri, perakendecinin satışlarının düşmesiyle geriledi.

Genel olarak yatırımcılar, Cuma günü Jackson Hole sempozyumunda Jerome Powell'ın yapacağı konuşma öncesinde temkinli bir duruş sergiliyor. Eylül ayında bir faiz indirimi beklentileri yüksek, bu yüzden Powell'ın yorumları, %0,5 oranında bir indirim ihtimaline dair ipuçları açısından yakından izlenecek.

Çarşamba günü piyasalar, Mart ayına kadar olan yıl için iş gücü verilerindeki ön revizyonlara odaklandı. Wall Street analistleri, büyük düşüşler bekliyor; Goldman Sachs, daha önce bildirilen istihdam artışlarından yaklaşık bir milyon işin çıkarılabileceğini öngörüyor. Bu durum, Fed'in faiz oranlarını düşürmesi için bir gerekçe oluşturabilir.

Ayrıca, Fed'in Temmuz toplantısına ait tutanaklar da borçlanma maliyetlerinin önümüzdeki ay düşürülme olasılığı ve boyutuna dair bilgiler için yakından incelenecek.

Walmart (WMT), JD.com'daki (JD, 9618.HK) hissesini elden çıkardığını doğruladı ve bu satıştan yaklaşık 3,6 milyar dolar elde etti. Çinli e-ticaret devinin hisseleri Hong Kong'da büyük bir düşüş yaşadı, bu da Çinli teknoloji şirketlerinde bir çöküşe yol açtı. Şirketin ABD'de işlem gören hisseleri ise piyasa öncesi işlemlerde %7 oranında değer kaybetti.