Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, Netflix'in etkisi ne olacak?

New York Borsasında Netflix'in Kazançları Sonrası Nasdaq ve S&P 500 Yükselişe Geçti

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, Cuma günü Netflix’in (NFLX) beklenenden güçlü gelen kazançlarıyla yükselişe geçti. Spot piyasada da açılışın yükselişle olması bekleniyor.

Netflix’in kârı ve abone büyümesi, büyük teknoloji şirketlerinin bu çeyrekteki performansına dair bazı endişeleri hafifletirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri yaklaşık %0,5 artış gösterdi. S&P 500 vadeli işlemleri ise %0,2 oranında yükseldi. Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri, bir önceki kapanış rekorunun ardından stabil kaldı.

Büyük bankaların kazanç sezonunu güçlü sonuçlarla açması, ABD borsalarının art arda altıncı haftayı kazançla kapatma yolunda ilerlemesini sağladı. Netflix’in Perşembe akşamı açıkladığı sonuçlar, son çeyrekte yaşanan bazı zorlukların aşılabileceğine dair güven tazeledi. Netflix'in kârı, Wall Street tahminlerini aşarken, gelir ve abone sayısı beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Şirketin hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde %6'nın üzerinde değer kazandı.

Bu arada, Çin borsalarındaki toparlanma, ABD’de işlem gören Alibaba (BABA), JD.com (JD) ve PDD (PDD) hisselerinde de artış sağladı. Çin ekonomisine yönelik teşvik umutlarının artması, bu hisselerde yükselişe neden oldu.

Emtia piyasasında, altın fiyatları ons başına 2.700 doları aşarak rekor kırdı. Orta Doğu'daki çatışmalar ve ABD başkanlık seçimlerine dair belirsizlikler, yatırımcıları daha güvenli varlıklara yönlendirdi. Altının bu tarihi yükselişi, küresel piyasalarda riskten kaçınma eğilimini güçlendirdi.