Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilmeniz gereken 5 şey

New York borsasında yatırımcılar Nvidia'nın bugün işlemler bittikten sonra açıklanacak mali raporunu bekliyor. Peki gündemde başka neler var?

New York borsasında yatırımcılar, Nvidia'nın ikinci çeyrek mali sonuçlarını beklerken ABD hisse senedi vadeli işlemleri yatay seyretti. Açıklanacak rapor diğer yapay zeka hisselerini ve genel piyasayı etkileyebilir. Hisse senetleri Salı günü yükselmiş ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması üst üste ikinci günü de rekor seviyede tamamlamıştı.

İşte yatırımcıların bugün bilmesi gerekenler:

1. Nvidia'nın İkinci Çeyrek Kazançları Bekleniyor

   Nvidia (NVDA) hisseleri, büyük teknoloji müşterilerinden gelen sürekli veri merkezi talebi ve yeni nesil Blackwell çipinin gecikmesi olasılığıyla ilgili izlenen gelişmelerle, yapay zekanın (AI) favorisi olan şirketin ikinci çeyrek sonuçları öncesinde yükseliş gösteriyor. Dünyanın en değerli çip üreticisinin gelirinin bir yıl öncesine göre iki katından fazla artarak 28,84 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Net gelirin de iki katından fazla artarak 14,95 milyar dolara ulaşacağı öngörülürken, 10'a 1 hisse senedi bölünmesi sonrası hisse başına kazançta (EPS) keskin bir düşüş bekleniyor. Nvidia hisseleri yıl başından bu yana %150'den fazla değer kazandı ve şirketin piyasa değeri şu anda yaklaşık 3,2 trilyon dolar.

2. CrowdStrike’ın Hatalı Güncellemesi 2. Çeyrek Sonuçlarına Yansıdı

   CrowdStrike (CRWD) hisseleri, geçen ay küresel bir BT kesintisine yol açan hatalı yazılım güncellemesi sonrasındaki ilk üç aylık kazançlarını açıklayacağı için bugün ilgi odağında. Şirketin, 2025 mali yılı ikinci çeyrek sonuçları için gelirinin bir yıl önceki 731,6 milyon dolardan 957,6 milyon dolara yükseldiği ve Temmuz kesintisinin kısa vadeli etkileri hakkında daha fazla bilgi vererek yıl boyunca gelir tahminini güncelleyebileceği tahmin ediliyor. Citi analistleri, CrowdStrike'ın daha yüksek indirimler, daha düşük pazarlık gücü ve dava maliyetleri nedeniyle olaydan “zarar görmeden” çıkmayacağını belirtti. Ancak, uzun vadede şirketin bu zorlukların üstesinden kademeli olarak gelebileceğine inandıklarını da eklediler. CrowdStrike hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yükseliyor.

3. Salesforce’un Sonuçlarında Yapay Zeka Girişimleri ve Marj Artışı Bekleniyor

   Salesforce (CRM), piyasa kapandıktan sonra ikinci çeyrek kazançlarını açıklayacak bir diğer şirket. Yatırımcılar, işletme marjlarının iyileştiğine dair işaretler ve yapay zeka girişimleri üzerine odaklanmış durumda. Analistler, bulut yazılım firmasının gelirinin bir yıl önceki 8,6 milyar dolardan 9,24 milyar dolara yükseleceğini tahmin ediyor. Net gelirin ise 1,34 milyar dolar veya hisse başına 1,36 dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Salesforce hisseleri piyasa öncesi işlemlerde büyük bir değişiklik göstermedi.

4. GM, Indiana’daki Pil Fabrikasını 2027’ye Erteledi

   General Motors (GM), Indiana’daki batarya fabrikasında üretime başlama tarihini bir yıl erteleyerek 2027’ye çekti. ABD’nin en büyük otomobil üreticisi, beklenenden düşük elektrikli araç (EV) talebi karşısında bir adım daha geri atmış oldu. Güney Koreli elektronik devi Samsung ile işbirliği yaparak 2027 yılında seri üretime başlanması planlanan tesis için yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım yapılacak ve 1.600 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. GM hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde düşüş gösteriyor. GM, ABD’de ikinci bir elektrikli kamyon fabrikası ve Buick markasının ilk elektrikli aracı için planlarını daha önce de ertelemişti. Rakip Ford (F) ise geçtiğimiz hafta üç sıralı tamamen elektrikli bir SUV ve yeni bir elektrikli kamyonet üretimi planlarını iptal etti.

5. Nordstrom Hisseleri Maliyet Kesintileri ve Satış Artışı ile Yükselişte

   Nordstrom (JWN) hisseleri, maliyet kesintileri ve Nordstrom Rack indirim zincirinde yıllık %9’luk bir satış artışı ile 3,89 milyar dolarlık gelir üzerinden 96 sentlik tahmin edilenin üzerinde düzeltilmiş EPS açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %5 yükseliyor. Nordstrom ayrıca tüm yıl karşılaştırılabilir mağaza satışlarının 2023 mali yılına göre yatay ila %2 büyüme aralığında olacağını, önceki %1 düşüş ila %2 büyüme öngörüsüne kıyasla belirtti.