Dow Jones, S&P ve Nasdaq 3 Ekim'e nasıl başlayacak ?

S&P, Dow Jones ve Nasdaq, küresel düzeyde borsalarda İsrail-İran gerginliğinin etkileri sürerken 3 Ekim Perşembe gününe nasıl başlayacak? 

Yatırımcılar, ABD'den yarın açıklanacak olan Tarım dışı istihdam verilerini beklerken, ABD hisse senedi piyasaları endeksleri vadeli piyasalarda aşağı yönlü bir seyir izliyor. Şu sıralarda vadeli piyasalarda gerçekleşen işlemlerde, Dow Jones 44 puan veya 0,1, S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0,14 ve Nasdaq 100 yüzde 0,27 oranında düşüşle işlem görüyor. 

Kot üreticisi Levi Strauss, piyasanın kapanış sonrası gerçekleşen işlemlerde mali üçüncü çeyrekte karışık sonuçlar elde etmesinin ardından yaklaşık %10 düştü. Şirket ayrıca, genel işletmeyi aşağı çeken Dockers işini satmayı düşündüğünü duyurdu.

Ekim ayı, Orta Doğu'daki artan gerginliklerin yatırımcıların coşkusunu azaltmasıyla bu ay zor bir başlangıç ​​yaptı. Hisse senetleri Salı günü İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesinin ardından düştü. Yatırımcılar, İsrail'in Lübnan'a kara harekâtı başlatmasıyla daha fazla belirsizliğe hazırlanıyor.

Üç büyük ABD endeksi Çarşamba günü düz çizginin biraz üzerinde kapandı. S&P 500 sadece %0,01 artarken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,08 yükseldi. 30 hisse senedinden oluşan Dow yaklaşık 39 puan veya %0,09 arttı.

Çarşamba günü ADP tarafından yayınlanan verilere göre, özel sektör işe alımları Eylül ayında beklenenden daha iyiydi.

Perşembe günü, haftalık ilk işsizlik başvurularının yayınlanmasıyla birlikte yatırımcıları daha fazla işgücü piyasası verisi bekliyor. Yatırımcılar ve faiz indirimi döngüsüne giren Federal Rezerv için en önemli olay, Cuma sabahı açıklanacak olan Eylül ayı tarım dışı istihdam verisi olacak. 

Sanctuary Wealth'in baş yatırım stratejisti Mary Ann Bartels, "Borsa çeşitli endişelerle boğuşurken - Orta Doğu'daki artan gerginlikler, liman grevi ve seçim belirsizliği dahil - likidite anahtardır ve Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla birlikte bol miktarda likidite var... bu da piyasaların yükselmeye devam edebileceği anlamına geliyor" dedi.

"Ekim ayındaki oynaklığı kucaklayın, çünkü bu boğa piyasasında hala çok fazla yakıt var" diye ekledi.