Dow,Jones Nasdaq ve S&P korku dolu haftanın son günü yükselişle kapandı

ABD endeksleri Cuma gününü yükselişle tamamladı ve resesyon korkusunun aşıldığına işaret etti.

ABD endeksleri Cuma gününü yükselişle tamamladı ve resesyon korkusu ve küresel yenle fonlanan cari ticaretin gevşemesi korkularının yol açtığı Pazartesi günkü sert satışların ardından toparlandıktan sonra haftayı yataya yakın tamamladı. 

S&P 500 25,11 puan yani yüzde 0,47 artışla 5.344,42 puana ulaşırken, Nasdaq Bileşik Endeksi 85,65 puan yani yüzde 0,51 artışla 16.745,67 puandan kapandı. Dow Jones Sanayi Endeksi, 49,86 puan veya yüzde 0,13 artışla 39.496,35 puandan günü tamamladı.

Teknoloji sektörü, S&P 500 endeksinde gün içinde kazanımlara yol açarken, Wall Street'in "korku göstergesi" olan Cboe Volatilite Endeksi haftanın başlangıcında 65,73'e yükseldikten sonra Cuma günü düşüş yaşadı. 

Perşembe günü, Fed politika yapıcıları enflasyonun faiz indirimlerine izin verecek kadar soğuduğuna olan güvenlerini dile getirdiler ve bu kesintilerin boyutu ve zamanlamasına ilişkin ipuçlarını ekonomik verilerden alacaklar.

Pazartesi günkü büyük düşüş, Temmuz ayı iş raporunun beklenenden zayıf gelmesinin resesyon korkularını tetiklemesi ve Japonya Merkez Bankası'nın 31 Temmuz'da faiz oranlarını artırma kararının yende keskin bir değer artışına yol açması nedeniyle geçen hafta yaşanan keskin satışların ardından geldi. Bu, yen'in yüksek getirili varlıklar satın almak için kullanıldığı döviz taşıma pozisyonlarının çözülmesiyle sonuçlandı.

Los Angeles'taki Wedbush Securities hisse senedi alım satım genel müdürü Michael James, "Geçtiğimiz haftanın çoğunda olumsuz görüşler duyarlılığı ve yönlendirmeyi yönlendirdi ve bunlar biraz daha az kötümserlikle ağır bastı" dedi.

Ancak, "Bir sonraki Fed toplantısına kadar önümüzdeki ay boyunca piyasada önemli miktarda belirsizlik ve endişe asılı kalmaya devam edecek" dedi.

CME Group'un FedWatch'ına göre yatırımcılar, Fed'in 17-18 Eylül'deki bir sonraki politika toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan düşürme ihtimalini yüzde 55, 25 baz puanlık indirimi ise yüzde 45 olarak görüyor. Alet.

Yatırımcılar aynı zamanda Amerikan ekonomisinin yumuşak iniş ihtimaline dair yeni kanıtlar sunabilecek ABD tüketici fiyatları ve Temmuz ayı perakende satışlarına ilişkin gelecek haftaki verileri de bekliyor.

Bireysel hisse senetleri arasında, video oyunu yayıncısı Take-Two Interactive Software (TTWO.O), 2026 ve 2027 mali yıllarında net rezervasyonların artmasını beklediği açıklaması ile yükselişe geçti. Expedia, çevrimiçi seyahat acentesinin analistlerin ikinci çeyrek kâr beklentilerini aşmasının ardından gelişmiş bir şekilde yeni sekme açtı.