ABD'de tüketici güveni Mart'ta, Ocak 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyesine tırmandı. Bu veri, Amerikan ekonomisinin yılın başında kaydettiği yalpalamanın, temellerdeki bozulmadan değil kötü havadan kaynaklandığına dair bir başka işaret oldu.
Yatırımcıları iyimserliğe sokan ikinci gelişme, Rusya'ya alınacak önlemleri görüşen Batılı liderlerin zirvesinde yumruk göstermek dışında kriz habercisi olarak değerlendirilebilecek herhangi bir adımın atılmamasıydı. Rus ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının buluşması da, piyasalar tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.
Bu gelişmelerin en önemli yankısı Moskova'da duyuldu: Moskova Borsası yüzde 2 yükseldi, Ruble de Dolara karşı yüzde 1 değer kazandı.
Dow Jones ve Nasdaq da, olumlu haberlerin etkisiyle yukarı yönlü hareket ettiler.
Dünya piyasalarının genelini yansıtan .MIWD00000PUS endeksi de 0.29 yukarıda.
Öte yandan ABD'de faizlerin beklenenden daha erken yükseltilmesi beklentisi, Filedelfiya FED Başkanı Charles Plosser'ın bugünkü açıklamasıyla güç kazandı. FED'in şahin üyelerinden Plosser, Janet Yellen'ın faiz yükselişi mesajının zamanlamasında bir hata yapmadığını vurguladı.
ABD'de faizlere en duyarlı tahvil olan iki yıllıklar, dün son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 0.4650'yi gördükten sonra bugün 0.4250 seviyesindeki istikrarını korudu.
Avrupa'da euro, Alman Merkez Bankası Başkanı Weidmann'ın, Avrupa Merkez Bankası'nın düşük enflasyonla mücadele için varlık alımına gitmesinin gündem dışı olmadığını söylemesi üzerine değer yitirdi. Euro 0.3 puan kayıpla 1.3792 dolar seviyesine indi.
Avrupa borsaları yükselişteydi. Avrupa genelini yansıtan FTEU3 Endeksi yüzde 1.2 değer kazandı.
Spot altın hafif yükselerek ons başına 1311 dolara çıktı.