Dünyanın en büyük varlık yöneticisinden Bitcoin'de oynaklık azalıyor açıklaması

Düzenlenen Dijital Varlıklar Konferansı'nda BlackRock, Bitcoin'in oynaklığı ve gelecekteki performansına ilişkin en son görüşlerini açıkladı ve Bitcoin'in oynaklığının önemli ölçüde azaldığını kaydetti.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin'in küresel finans ekosistemindeki gelişen rolünü vurguladı. BlackRock'a göre, Bitcoin'in volatilitesi istikrarlı bir şekilde azalıyor ve firma bu eğilimin benimseme arttıkça ve varlık olgunlaştıkça devam etmesini bekliyor.

BlackRock'ın verileri, portföylere Bitcoin eklemenin riske göre ayarlanmış getirileri iyileştirdiğini gösterdi. %1, %3 veya %5 Bitcoin tahsisine sahip portföyler, geleneksel portföylere kıyasla bir, iki, beş ve on yıllık dönemlerde daha yüksek getiri elde etti.

Bitcoin bu varsayımsal portföylerde volatiliteyi biraz artırırken, daha yüksek getiri potansiyeli genellikle eklenen riskten daha ağır basıyor. Örneğin, %5 Bitcoin tahsisine sahip portföyler uzun vadede %19,1 getiri elde ederek, Bitcoin bulunmayan geleneksel portföylerin %11'lik getirisinden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi.

BlackRock'ın analizi, Bitcoin'in oynaklığı söz konusu olduğunda uzun vadeli elde tutmanın önemini de vurguladı. Firmaya göre, Bitcoin'in en düşük dört yıllık takip eden getirisi hala etkileyici bir şekilde %137 ve varlığı üç veya daha fazla yıl boyunca elde tutmak sürekli olarak pozitif getiri sağladı.

BlackRock ayrıca Bitcoin'i altın ve ABD Hazine tahvilleriyle karşılaştırarak sabit arzı, merkezi olmayan yönetişimi ve geleneksel varlıklarla olan düşük korelasyonuna vurgu yaptı ve Bitcoin'i hükümetlere ve itibari para birimlerine olan güvenin azalmasına karşı bir koruma aracı olarak konumlandırdı.

BlackRock ayrıca Bitcoin'in volatilitesinin yüksek kalmaya devam etmesine rağmen varlığın olgunlaşmasıyla birlikte azaldığını belirtti. Analiz, Bitcoin'in altın (0,1) ve S&P 500 (0,2) ile düşük korelasyonunu göstererek bağımsız bir varlık sınıfı olarak rolünü vurguladı. Son olarak BlackRock, Bitcoin'in başta ABD doları olmak üzere itibari para birimlerinin azalan değerine karşı bir koruma olduğunu vurguladı.

Doların 1913'ten bu yana yaşadığı düşüşe dikkat çeken BlackRock, Bitcoin'i enflasyona karşı bir güvence olarak konumlandırdı.

BlackRock, Bitcoin ETF'leri sunarak Bitcoin'in uzun vadeli değerine ve finansal piyasalardaki büyüyen rolüne olan güveninin sinyalini veriyor.