Geçen yılın tamamına kıyasla, bu yılın ilk 6 ayında e-ihracat firmaları üzerinden yurtdışına çıkan sipariş adedi yüzde 60 artarken, ciro oranları ise yüzde 85 artış gösterdi. E-ihracata başlayan firma sayısı ise yüzde 40 arttı. 2018 sonuna kadar cironun geçen yıla kıyasla yüzde 150'den fazla artacağı öngörülüyor.
Özellikle yerli üreticiler ve KOBİ'ler için e-ihracatın önemi gün geçtikçe daha da anlam kazanıyor. Geçtiğimiz yılın tamamına kıyasla bu yılın ilk 6 ayında e-ihracata başlayan firma sayısının ve yurtdışına çıkan sipariş rakamlarının ciddi oranda artış gösterdiğini belirten TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, "6 binden fazla e-ticaret ve e-ihracat sitesine altyapı sağlıyoruz. 2017 yılının tamamına kıyasla 2018 yılı ilk 6 ayında, bizim altyapı sağladığımız e-ihracat firmaları üzerinden geçen sipariş adedi yüzde 60 artarken, ciro oranları ise yüzde 85 artış gösterdi. E-ihracata başlayan firma sayımız ise yüzde 40 arttı.
2018 sonuna kadar bu rakamların daha da artacağı ortada. Yıl sonunda e-ihracatta ciro rakamlarının geçen yıla kıyasla yüzde 150'den fazla artacağını tahmin ediyoruz. E-ihracata başlayan firma sayımız ise her ay artış gösteriyor" dedi.
Ticimax E-ticaret Akademisi bünyesinde ücretsiz e-ticaret eğitimleri verdiklerini ifade eden Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, yakın zamanda e-ihracat eğitimlerine de başladıklarını belirterek şunları aktardı:
"E-ticarete başlamak isteyenler için, İstanbul Ataşehir'deki merkezimizde 2 yıldır ücretsiz e-ticaret eğitimleri veriyoruz. Şimdi de dünyaya açılmak isteyenler için ücretsiz e-ihracat eğitim programı başlattık. Akademi, 2018'de 7 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. E-ticaret Akademisi ile Türkiye'deki e-ticaret ekosisteminin canlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sektör büyüyor, eğitim her zamankinden daha kıymetli hale geliyor. Başta KOBİ'lerimiz olmak üzere, şirketlerimizin internet üzerinden dünyaya doğru adımlarla açılabilmeleri için seferberlik başlattık."