Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'da deprem

Elazığ, Diyarbakır ve Malatya’da hissedilen bir deprem meydana geldi, AFAD'a göre depremin büyüklüğü 5,9

Elazığ, Diyarbakır ve Malatya’da hissedilen bir deprem meydana geldi, AFAD'a göre depremin büyüklüğü 5,9. 

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını açıkladı. Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelindeki okulların bugün tatil edildiğini duyurdu. AFAD, ilk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. 

AFAD: An itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır

AFAD'dan yapılan açıklamada, "5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denilerek, "Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri kullanıldı. 

Bakan Yerlikaya: Saha tarama çalışması başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını bildirerek, "Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Ayrıntılar geliyor