Elon Musk sürprizini açıkladı: Tesla'dan iki kapılı robotaksi geliyor

Bir süredir gündemi meşgul eden Tesla'nın iki kapılı robotaksi projesi hayat buldu, Elon Musk yeni çılgın projesini tanıttı.

Tesla CEO'su Elon Musk iki martı kanadı kapısı olan ve direksiyon simidi ya da pedalları bulunmayan, uzun zamandır vaat edilen bir robotaksiyi sergileyerek elektrikli araç üreticisinin uzun vadeli büyümesini sağlayacağını iddia ettiği şeyin yolunu açtı.

Cybercab adı verilen robotaksilerden biriyle sahneye çıkan Musk, üretimin 2026'da başlayacağını ve araçların müşterilerin 30.000 dolardan daha düşük bir fiyata satın alabileceklerini söyledi.

Musk sahnede, "Zamanın büyük çoğunluğunda arabalar hiçbir şey yapmıyor. Ama otonom olurlarsa, beş kat, belki de 10 kat daha fazla kullanılabilirler .Otonom gelecek burada. Bu gece burada 50 adet tamamen otonom aracımız var. Model Y'leri ve Cybercab'i göreceksiniz. Hepsi sürücüsüz" dedi.

Cybercab zaman içinde mil başına 20 sente mal olacak, endüktif şarj cihazları kullanacak ve herhangi bir priz gerektirmeyecek. Ayrıca robot taksi oyuncularının kullandığı diğer donanımlara ihtiyaç duymadan yalnızca kameralara ve yapay zekaya güvenecekler.

Musk ayrıca Robovan adı verilen ve 20 kişiye kadar insan taşıyabilen daha büyük, sürücüsüz bir aracı sergiledi ve Tesla'nın Optimus insansı robotunu gösterdi.