Elon Musk'ın paylaşımı Dogecoin'i ateşledi: Bu bir tuzak mı, ralli mi?

Elon Musk'ın geçen günlerde yaptığı Dogecoin paylaşımı DOGE fiyatlarını fırlattı. Ancak yatırımcılar kaygılı: Bu bir tuzak mı yoksa gerçekten ralliden söz edilebilir mi?

Dogecoin fiyatı, daha az değişken hafta sonu boyunca %0,12'lik sınırlı bir artışla 0,095 $'a yükseldi. Piyasadaki yükselişle birlikte, Milyarder Elon Musk'ın X'te D.O.G.E kısaltmasıyla Hükümet Verimliliği Departmanı hakkında bir gönderi paylaşmasıyla DOGE fiyatı kısa süre önce 0,09 $ tabanından sıçradı. Ancak, DOGE çok aylık bir dirence yaklaşırken bu toparlanmanın sürdürülebilirliği belirsizliğini koruyor.

Dogecoin Fiyatı Trump-Musk İşbirliğiyle Tırmanıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump, Perşembe günü New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, yeniden seçilmesi halinde Tesla'nın kurucusu Elon Musk ile işbirliği içinde bir hükümet verimlilik komisyonu kurmayı planladığını açıkladı.

Musk, bu öneriye uygun olarak, kendisinin yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir görüntüsünü ve D.O.G.E. kısaltmasını gösteren bir gönderi ile X'te (eski adıyla Twitter) bir hükümet verimlilik komisyonu fikrini aktif olarak destekledi.

Tweet, DOGE fiyatında ani bir yükselişi tetikleyerek Cuma günü 0,095$'a ulaştı. Bununla birlikte, varlık 0,1 $ 'lık çok aylık direnç trend çizgisine yakın işlem gördüğü için bu yükseliş sürdürülebilirlikten yoksun olabilir.


Intotheblock analizlerine göre potansiyel alıcılar, 0,1$'lık kırılmadan önce 242,8 bin adresten gelen yaklaşık 16 Milyar DOGE'nin arz baskısıyla karşılaşabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, sahipler şu anda zararda ve varlıklarını başabaş noktasında satabilirler.

DOGE Fiyatı Büyük Kırılmayı Bekliyor

Geçen aydan bu yana Dogecoin fiyatı yatay seviyelerde ve 0,115$ ile 0,091$ arasında işlem gördü. Bu konsolidasyon, alıcıların ya da satıcıların başlatma eksikliğini yansıtabilir, ancak daha geniş grafik analizi, düşen bir kama modelinin oluşumunu gösteriyor.

Grafik deseni, alıcılar büyük bir çıkış yapmadan önce iki yakın trend çizgisi içinde istikrarlı bir düşüş trendine yol açıyor. DOGE fiyatı sabah saatlerinde 0,095 $'dan işlem görürken, piyasa değeri 13,9 Milyar $'a yükseldi.

Yükseliş ivmesi devam ederse, DOGE fiyatı, genel trend çizgisinden gelen büyük dirence meydan okumadan önce% 5 artabilir. Satıcılar bu dinamik direnci savunmaya devam ederse, Dogecoin fiyatı geri dönebilir ve 0,08 $ desteğini kovalayabilir.

Dahası, günlük EMAS'ın (20, 50, 100 ve 200) altında işlem gören DOGE, dirence giden yolun aşağı olduğunu ima ediyor.

Aksine, kama formasyonundan bir yükseliş patlaması yükseliş momentumunu hızlandıracak ve Dogecoin fiyat tahminini 0,11 $ ve ardından 0,144 $ olarak belirleyecektir.