Elon Musk'tan Fed yorumu: Faizleri indirmemeleri 'aptallık'

Ünlü milyarder Elon Musk Fed'in bugüne kadar faiz indirmemesinin ekonomiyi bozduğunu ve Fed'in faizleri yüksek seviyede tutarak 'aptallık' ettiğini söyledi.

Milyarder Elon Musk Pazar günü yaptığı açıklamada Fed'in faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini ve ABD merkez bankasının bunu zaten yapmamış olmasının aptallık olduğunu söyledi.

Musk'ın sosyal medya sitesi X'teki bir gönderiye yanıt olarak yaptığı yorum, geçtiğimiz hafta Fed'in faiz oranlarını çok uzun süre yüksek tutarak ekonomiye zarar vermiş olabileceği endişelerini tetikleyen zayıf veri akışının ardından geldi.

Politika yapıcılar geçen hafta Fed'in gösterge gecelik faiz oranını değiştirmeyerek %5,25-%5,50 aralığında bıraktı ancak 17-18 Eylül'deki toplantıda faiz indirimine kapı araladı.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin beklenen patikayı izlemesi halinde merkez bankasının gelecek ay faiz indirimine gidebileceğini söyledi ve merkez bankasını enflasyona karşı iki yılı aşkın süredir verdiği mücadelenin sonuna yaklaştırırken, indirimin başlangıcını ülkedeki başkanlık seçim kampanyasının tam ortasına koydu.