Ethereum kımıldamıyor ancak ünlü isim %43 prim bekliyor

Ethereum (ETH), geçtiğimiz hafta %10.4'lük önemli bir yükseliş yaşayarak 3,500 dolara kadar ulaştı. Ancak...

Ethereum (ETH), geçtiğimiz hafta %10.4'lük önemli bir yükseliş yaşayarak 3,500 dolara kadar ulaştı. Ancak, 3,500 dolar seviyesinde güçlü bir dirençle karşılaşan Ethereum, son 24 saatte %0.20 düşüşle şu anda 3,416 dolardan işlem görüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iki ek spot Ethereum borsa yatırım fonunu (ETF) onayladı. Bu olumlu gelişmeye rağmen, Ether'in türev piyasası minimal bir tepki gösterdi.

SEC'in, 23 Temmuz'da spot Ethereum ETF'lerini başlatmak için en az üç ihraççıya ön onay verdiği bildirildi ve toplamda sekiz ihraççının nihai düzenleyici onayı bekleniyor. Bitwise Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan, Ether fiyatının 2024 sonunda mevcut seviyeye oranla yüzde 43 primle 5,000 dolara ulaşacağı konusunda iyimser. Hougan, Ether'in düşük enflasyon oranı, doğrulayıcılar için minimal maliyetler ve arzının %28'inin stake edilmesinin bu iyimserliği destekleyen faktörler olduğunu belirtiyor.

Bu tahminlere ve 2024 yılında genel kripto para piyasası kapitalizasyonunun %43 artmasına rağmen, Ethereum yatırımcıları şaşırtıcı bir şekilde temkinli. Genellikle vadeli işlemler sözleşmeleri, uzatılmış vade süreleri nedeniyle spot piyasalardan %5 ila %10 daha yüksek işlem görmeli. Şu anda, Ether'in sabit vadeli sözleşmelerinin yıllık primi %11 seviyesinde olup, orta derecede bir iyimserlik göstermekte. Ancak, bu gösterge son bir ayda %12'nin üzerindeki seviyelere ulaşamamış ve bu durum, ABD'de yaklaşan spot ETF lansmanından beklenen girişler göz önüne alındığında endişe verici. Benzer şekilde, Bitcoin'in baz oranı da %11 seviyesinde olup, Ethereum yatırımcıları arasında aşırı bir iyimserlik olmadığını göstermekte.