Ethereum performansıyla en iyi 20 kripto parayı gölgede bıraktı

Ethereum 2.817 doları hedeflerken en iyi 20 kripto paradan daha iyi performans gösteriyor.

Ethereum (ETH), Fed'in faizleri 50 baz puan düşürmesinden bu yana geçen beş gündeki etkileyici yükselişinin ardından Pazartesi günü yaklaşık %4 arttı. ETH şu anda 2.817 $ ile önemli bir destek seviyesini geri kazanmaya çalışıyor.

Ethereum, Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını 50 baz puan düşürmesinden bu yana piyasa değerine göre Bitcoin ve diğer ilk 20 kripto para birimine karşı güçlü bir performans sergiledi. İndirimden bu yana geçen beş günde, en iyi altcoin %16'nın üzerinde yükselirken, Bitcoin ve Solana sırasıyla yalnızca %7 ve %10'luk kazançlar elde etti.

Ralli, ETH'nin geçtiğimiz hafta artan açık faizi (OI) tarafından da destekleniyor. Coinglass verilerine göre, ETH'nin OI'si 12,37 milyar doları aştı ve en son Ağustos başındaki piyasa çöküşünden önce görülen seviyelere yaklaşıyor. Fiyat artışlarının yanı sıra açık ilginin de yükselmesi, yatırımcılar arasında güvene işaret ediyor.

ETH'nin yükselişi, Bitcoin ve Solana'nın aylarca düşük performans göstermesinin ardından geldi. ETH/BTC oranı, geçtiğimiz hafta başında en son Nisan 2021'de görülen en düşük seviyeye ulaştı.

Bitfinex analistleri Pazartesi günü yayınladıkları bir raporda, ETH'nin son dönemdeki üstün performansının "Mart 2024'ten bu yana gözlemlenen altcoin değerlemeleri ve açık ilgideki aşırı depresyondan" kaynaklandığını belirtti.

Bununla birlikte analistler, artan açık ilginin ETH'nin liderlik ettiği altcoin piyasasında artan volatilite potansiyeline işaret ettiğini de belirtti. Bu arada, Ethereum borsa yatırım fonları (ETF), CoinShares verilerine göre haftayı girişlerle kapatmasına rağmen geçen hafta 28,5 milyon dolarlık net çıkış kaydetti.

Ethereum Pazartesi günü, günlük %3,7 artışla 2.670$ civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz 24 saat içinde ETH 37 milyon doların üzerinde likidasyon gördü; uzun ve kısa likidasyonlar sırasıyla 16,06 milyon dolar ve 21,39 milyon dolar olarak gerçekleşti. 4 saatlik grafikte, en iyi altcoin hafta sonu 2.595 dolarlık dikdörtgenin direncini aştı ve 2.817 dolarlık kilit fiyat seviyesini yeniden test etmek için bir hamle yapmaya çalışıyor.

Bu seviyenin üzerine başarılı bir hamle, 2.817$ fiyat seviyesinin daha önce Nisan ve Ağustos ayları arasında kritik destek olarak kendini kanıtladığı düşünüldüğünde, yükseliş momentumuna yardımcı olabilir. Böyle bir hareket ETH'nin 3.000$ psikolojik seviyesinin üzerine çıkmasını ve bir sonraki direnci 3.057$ olarak hedeflemesini sağlayacak.

Ancak, 2.595$ seviyesinin altına inilmesi ETH'nin 2.395$ destek seviyesine doğru bir düzeltmeyi sürdürmesine neden olabilir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Stokastik Osilatör (Stoch) aşırı satım bölgelerinin altına inmeye çalışarak potansiyel bir fiyat düzeltmesine işaret ediyor.

Kısa vadede ETH, 56,35 milyon $ değerindeki pozisyonları likide etmek için 2.706$'a yükselebilir.