Ethereum Staking getirileri beklentilerin üzerinde artış gösterebilir

Uzmanlar Ethereum Staking getirilerinin ABD faizlerini aşarak fiyatları artırabileceğine dikkat çekiyor.

Ethereum stake getirilerinin önümüzdeki yıl ABD faiz oranlarını aşması bekleniyor, bu da yatırımcıların daha yüksek getiri arayışıyla Ethereum'un fiyatını destekleyebilecek bir değişim.

Ethereum ağında düşen oranlar ve artan işlem ücretleri nedeniyle değişen piyasa dinamiklerinin, önümüzdeki çeyreklerde Ethereum stake getirileri ile geleneksel risksiz oranlar arasındaki farkı daraltması bekleniyor.

Ethereum'un Bileşik Staking Oranı ile Efektif Federal Fon Oranı arasındaki fark 2023'ün ortalarından bu yana negatif kaldı.

Ancak, kripto ticareti ve kurumsal aracılık kuruluşu FalconX'a göre, iki temel faktör 2025 ortasına kadar farkı pozitif bölgeye iterek “çifte etki” yaratabilir.

Cuma günü bir yatırımcı notunda FalconX, Fed'in önümüzdeki yıl da faiz oranlarını düşürmeye devam edeceğine dikkat çekti. 

CME FedWatch verilerine göre federal fon oranının Mart 2025'e kadar %3,75'in altına düşme ihtimali %85 ve Haziran ayına kadar %3,5'e düşme ihtimali %90.

Daha düşük ABD oranları, Hazine bonoları gibi geleneksel varlıkların getirilerini azaltarak Ethereum staking ile getiri farkını veya spread'i daraltacaktır. Veriler, staking getirilerinin şu anda %3,2 civarında seyrettiğini gösteriyor.

YCharts verilerine göre, geçtiğimiz hafta Ethereum'un stake ödüllerinde rol oynayan işlem ücretleri yaklaşık iki ay içinde en yüksek seviyelerine tırmandı. Pazar günü itibariyle bu rakam işlem başına ortalama 0,80$'a düştü.

FalconX, ücretler önceki boğa piyasası zirvelerinin oldukça altında kalırken, yükselişin artan blok zinciri faaliyetini yansıttığını söyledi. Daha yüksek işlem ücretleri staking getirilerini artırarak ETH stakerları için daha cazip getiriler sağlıyor.

FalconX, düşen ABD oranları ve yükselen Ethereum getirilerinin bu kombinasyonunun önümüzdeki iki çeyrekte spread'i pozitife çevirebileceğine ve Ethereum staking'ini geleneksel getirili varlıklarla daha rekabetçi hale getirebileceğine inanıyor.

Pozitif bir spread, risksiz seçeneklerden daha yüksek getiri sunan ETH stake etmenin cazibesini muhtemelen artıracak.

Bununla birlikte, Real Vision Baş Kripto Analisti Jamie Coutts verdiği demeçte, sektörün sevdiği kurumsal yatırımcıların borsa yatırım fonları da dahil olmak üzere düzenlenmiş ürünler aracılığıyla stake getirilerine erişmeyi tercih edeceğini söyledi ve “Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu tür teklifleri onaylayana kadar talep düşük olabilir” dedi.