FED Faiz Kararı Ne zaman Açıklanacak? Kripto Paralarda Durum Ne Olur?

Belirsizliğin hakim olduğu piyasada kripto meraklıları, düşük fiyatlardan Pepe Unchained token satın almak için adeta sıraya giriyor

Geleneksel ve kripto para piyasalarında tüm gözler ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararına çevrildi. Peki, eylül ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED’in eylül ayı faiz toplantısı, 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak ve Türkiye saatiyle akşam saat 21.00’de eylül ayı faiz kararı açıklanacak. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği FED faiz kararı öncesinde yatırım şansı arayan yatırımcılar, Pepe Unchained token satın almak için ön satış etkinliğine akın ediyor. 

FED bu ayki toplantısında 50 baz puanlık bir indirime gitme olasılığı azalırken analistler, 25 baz puanlık indirim öngörüyor. FED’in faiz kararı sonrasında piyasaların vereceği tepki merak edilirken FED Başkanı Jerome Powell’in konuşması da heyecanla bekleniyor. 

Pepe Unchained Token 13 Milyon Doları Aştı

Kripto para piyasası ABD Seçimleri ve FED’in faiz kararı öncesinde ciddi durgunluk yaşasa da Pepe Unchained token ön satışı hız kesmiyor. Belirsizliğin hakim olduğu piyasada kripto meraklıları, düşük fiyatlardan Pepe Unchained token satın almak için adeta sıraya giriyor. 

Popüler meme coin PEPE’ye seviye atlatan PEPU coin, Katman-2 teknolojisini kullanarak PEPE’nin eksikliklerini ve problemlerini gideriyor. Kripto balinalarının dikkatini çekmeyi başaran proje, ivmesini kaybetmeden 13,5 milyon dolara doğru ilerliyor. 

Bu yılın ilerleyen zamanlarında merkeziyetsiz borsalarda listelenecek olan PEPU coin ön satışı, belirli bir bitiş tarihine sahip olmadığından yatırımcılar arasında FOMO hissi yaratıyor. Erken yatırımcıları ödüllendiren projede katılımcılar, ne kadar erken aşamada PEPU coin satın alırsa borsa listelemeleri anındaki kazanç o kadar fazla oluyor. 

Etherscan.io verilerine göre bir kripto balinasının tek seferde 50 bin dolar değerinde ETH harcayarak PEPU coin alması, amatör yatırımcıları hareketlendiriyor. Bir başka balinanın ise 26 bin dolar değerinde ETH ile PEPU coin’e yatırım yapması, ön satışa ivme kazandıran son gelişme olarak karşımıza çıkıyor. 

Ethereum blok zincirinin hantallığına, yüksek gas ücretlerine ve yavaş işlem hızına karşı Katman-2 teknolojisini seçen yatırımcılar, PEPU coin ön satışına katılmak için hızlı davranıyor. Mevcut aşamada 0,0097284 dolardan satın alınabilen PEPU coin, sadece bir yüksek APY sunan staking ödülleriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Şu ana kadar stake edilen PEPU coin miktarı 1 milyarı aşarken projenin APY’si yüzde 154’te konumlanıyor. PEPU coin varlıklarını stake eden yatırımcılar, ETH bloğu başına 608,82 PEPU coin ödül alma şansına sahip oluyor. 

Crypto All-Stars Token Balinaların Hedefinde

Meme coin staking mekanizması ile şaka temalı kripto para birimleri meraklılarını cezbeden Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 1,5 milyon dolara koşuyor. 

Aşamalı ön satışın mevcut aşamasında 0,0014419 dolardan alıcı bulan STARS tokenler, meme coin dünyasında devrim yapmaya hazırlanıyor. Meme coin varlıklarını pasif bir şekilde tutmak yerine kazanca çevirmek isteyenler arasında kripto balinaları da bulunuyor. Zincir üstü verilerine göre son olarak 50 bin dolarlık bir alış yapan balinanın radarına takılan proje, hızla borsa listelemelerine doğru ilerliyor. 

Bilindiği üzere meme coin piyasası içinde bulunduğu zor dönemi atlatıp bir türlü ralli yapamıyor. Bu durumda meme coin varlıklarını öylece cüzdanlarında tutan yatırımcılar, bu kriptoları nasıl kazanca dönüştürebileceğinin yolunu arıyor. 

MemeVault özelliği ile meme coin staking imkanı sunan STARS token tam da bu noktada yatırımcıların ilgi alanına giriyor. MemeVault, yatırımcıların popüler meme coin’lerini stake ederek STARS token kazanmasına olanak tanıyor. En gözde meme coin projelerinden olan DOGE, SHIB ve PEPE’yi stake ederek kazanç elde etmek de mümkün oluyor. 

Katılımcıların staking süresi uzadıkça ödülleri artıyor. STARS tokenlerini hold eden yatırımcılar, ödülleri 3 katına kadar çıkarabiliyor. Jacob Bury gibi kripto fenomenlerinin 10x yapacağı yönünde içerikler yayınladığı STARS token, heyecanla DEX listelemelerini bekliyor. 

Aşamalı ön satış stratejisine sahip STARS tokende aşamalar geçildikçe token fiyatı yükseliyor. Bu durum kripto meraklılarının daha erken aşamada projeye dahil olarak daha fazla kazanç elde etmek istemesine yol açıyor. Ayrıca DEX listeleme tarihi de belli olmadığından FOMO hissi artıyor.

Crypto All-Stars token akıllı sözleşmesi, sektörün önde gelen şirketlerinden olan Coinsult ve SolidProof tarafından denetleniyor. Akıllı sözleşmelerin bütünlüğünü doğrulayan bu denetimler, balina hareketliliğinin sebebini de açıklıyor. 

Katılımcılar, DOGE, SHIB, PEPECOIN, FLOKI, BRETT, MOG, LAYDS, TOSHI, COQ, BONK, ve TURBO coin’in dahil olduğu pek çok popüler meme coin varlığını stake etme şansını yakalamak için STARS token ön satışına katılıyor. 

Devreye alınan yeni bir özellik sayesinde artık yatırımcılar, STARS token satın almak için de meme coin kullanabiliyor. ETH, USDT, BNB ve kart işlemlerinin yanı sıra kripto meraklıları, SHIB, PEPE, FLOKI ve DOGE ile Crypto All-Stars token satın alabiliyor.

Yatırımcılar dilerse mevcut oranıyla yüzde 1162 APY sunan staking mekanizmasından da faydalanabiliyor.