Fed tutanaklarını bekleyen Dow Jones, Nasdaq ve S&P güne nasıl başlayacak

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Salı günü yaşanan kazançlı seansın ardından Çarşamba günü hafifçe düşüş sergiliyor 

Dow Jones Sanayi endeksi 49 puan veya %0,1, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri sırasıyla %0,1 ve %0,2 düşüşle işlem görüyor. 

Teknoloji hisseleri iyi performans gösterirken ve petrol fiyatları zirvelerinden düşerken Wall Street dün yaşadığı güçlü seansta 30 hisseli Dow 126 puan veya %0,3 kazandı. S&P 500 yaklaşık %1 yükselirken, Nasdaq yaklaşık %1,5 yükseldi. Adalet Bakanlığı'nın Google hakkında tekelciliğe yönelik yaptırımlar düşündüğünü belirtmesiyle Alphabet hisseleri %1'den fazla düşüş yaşadı. 

Bu hareketler, özellikle geçen haftaki istihdam  verisinin işgücü piyasasındaki gücün devam ettiğini göstermesinin ardından, Federal Rezerv'in yumuşak bir iniş yapabileceğine dair artan iyimserliği yansıtıyor gibi görünüyor. Yapay zeka yararlanıcıları Nvidia ve Broadcom sırasıyla %4 ve %3 yükseldi.

Truist Wealth eş baş yatırım sorumlusu Keith Lerner Salı günü CNBC'nin "Closing Bell" programında. "Teknolojinin liderliğini yeniden kanıtlayacağını düşünüyorum. Teknolojideki kazanç eğilimleri hala sahip olduğumuz pazardaki en güçlü eğilim. Ve bence bu alana daha fazla geri dönüş göreceğiz.  Elbette, yol boyunca bazı aksaklıklar göreceğiz. Ancak, bizim görüşümüze göre, temel eğilim hala zamanla yukarı doğru hareket eden bir eğilim." ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte, özellikle ABD başkanlık seçimlerine sadece birkaç hafta kala, yılın tarihsel olarak en değişken ayında daha fazla dalgalanma olabilir. Petrol fiyatları, Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanması nedeniyle bu ayın başlarında yükseldikten sonra Salı günü düştü. Bu arada, 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirisi %4'ün üzerine çıktı.

Ekonomik cephede, yatırımcılar Çarşamba günü saat Türkiye Saati ile 21:00'da yayınlanacak olan Fed'in son toplantı tutanaklarını bekliyor. Eylül ayı tüketici ve üretici fiyat endeksi verileri sırasıyla Perşembe ve Cuma günü yayınlanacak.

Üçüncü çeyrek bilanço sezonu Cuma günü büyük bankalar JPMorgan Chase ve Wells Fargo ile başlıyor.